İstanbul’un Bayrampaşa ilçesinde yaşanan siyasi gelişme, belediye meclisinde dengeleri değiştirdi. CHP’li Belediye Başkanı Hasan Mutlu dahil 26 kişinin tutuklandığı soruşturmanın ardından iki CHP’li meclis üyesi daha istifa etti. Bu istifalarla birlikte bağımsız üye sayısı 4’e yükseldi ve CHP, meclisteki çoğunluğunu kaybetti.

Bayrampaşa Belediyesi’nde yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında Belediye Başkanı Hasan Mutlu’nun da bulunduğu 26 kişi tutuklanmış, 19 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
Soruşturma sonrası meclisteki iki CHP’li üyenin daha istifasıyla, partinin üye sayısı 18’e düştü. AKP ve MHP’nin toplam üye sayısı 15, bağımsızların sayısı ise 4 oldu.

YENİ MECLİS TOPLANTISINDA AK PARTİLİLER GÖREV ALDI

Kura ile belediye başkan vekilinin belirlendiği süreç sonrası meclis ilk toplantısını gerçekleştirdi.
Toplantıda şu isimler seçildi:

Meclis 2. Başkan Vekilliği: AKP adayı Mehmet Ali Altınkılıç

Yedek Katip Üyelikleri: AKP adayı Zülal Efe ve bağımsız Murat Salman

Encümen Üyeliği: AKP’li Faruk Layık

AK PARTİ KURA SONUCUNA İTİRAZ ETTİ

AKP grubu, kura ile belirlenen seçim sonuçlarına itiraz etti. Parti, “İbahim Akın” ve “İbrahim Akın” olarak yazılan oy pusulalarındaki çizgili oylara itiraz ederek konuyu yargıya taşıdı.
İdare Mahkemesi’nde açılan davada kararın bugün çıkması bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi