2014 yılından itibaren yemek yerken yutma zorluğu yaşayan Orhan, son iki aydır su bile yutmakta zorlanıyordu. Ailesi, bu durumu çözmek için Orhan'ı Eskişehir Şehir Hastanesi'ne götürdü. Çocuk Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Duygu İskender Mazman tarafından yapılan muayenede Orhan’a "akalazya" tanısı kondu.

İki gün önce yapılan 45 dakikalık operasyonla, Orhan’a yemek borusunun balonla genişletilmesi (balon dilatasyonu) tedavisi uygulandı. Operasyonun ardından Orhan'ın gıda alımı normale döndü ve kısa sürede sağlığına kavuştu. Orhan, tedavi sürecinde kendisini ziyaret eden Eskişehir Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Sungur ve Dr. Mazman’a teşekkür etti.

Zekayı geliştiriyor, beyin sağlığına iyi geliyor| Gelişim çağındaki çocuklar için öneriliyor Zekayı geliştiriyor, beyin sağlığına iyi geliyor| Gelişim çağındaki çocuklar için öneriliyor

Dr. Mazman, akalazya hastalığını, "Yemek borusunun mideye yakın tarafındaki kasların gevşeyememesi nedeniyle gıdaların mideye geçememesi" olarak tanımladı. Bu durumun yemek borusunda darlığa yol açtığını belirten Mazman, tedavi olarak gevşeyemeyen kasın kesilmesi veya endoskopik balon dilatasyonunun kullanılabileceğini ifade etti.

Hüseyin Orhan, tedavi sonrası yeme sorununu çözdüğünü ve özellikle dürüm yeme fırsatını dört gözle beklediğini söyledi. Baba Mehmet Orhan ise oğlunun içtiği suyu bile yutamadığını ve sık sık mide ağrıları yaşadığını belirterek, tedavi sürecinin ardından oğlunun sağlığına kavuşmasından dolayı büyük bir rahatlama yaşadıklarını vurguladı.

Kaynak: AA