Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız'ın AK Parti'ye katılmasının ardından AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Oktay Özdemir, ilçedeki yeni döneme ilişkin açıklamalarda bulundu. Özdemir, önceliklerinin Çiğli'nin ihtiyaç duyduğu hizmetlerin vatandaşlarla buluşturulması olduğunu söyledi. Yıldız'ın AK Parti'ye katılımı 29 Eylül 2026'da gerçekleşmiş, parti rozetini Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan takmıştı.
AK PARTİ ÇİĞLİ'DE YENİ DÖNEM MESAJI
AK Parti Çiğli İlçe Başkanlığı binasında düzenlenen basın toplantısına İlçe Başkanı Oktay Özdemir'in yanı sıra Tanıtım ve Medyadan Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Fehmi Parhan, Yerel Yönetimlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Ömer Suci, AK Parti Çiğli Belediyesi Grup Başkan Vekili Sezgin Özgen, AK Parti Çiğli Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda teşkilat mensubu katıldı. Toplantıda, Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız'ın AK Parti ailesine katılmasının ardından ilçede başlayacak yeni döneme ilişkin değerlendirmeler yapıldı.
AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Oktay Özdemir, AK Parti'nin 24 yıldır milletine hizmet etme sorumluluğuyla çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, Çiğli teşkilatı olarak da sahada olmaya, vatandaşların taleplerini dinlemeye ve ilçenin sorunlarına çözüm üretmeye devam edeceklerini söyledi.
Özdemir, Yıldız'ın AK Parti'ye katılmasıyla Çiğli açısından yeni bir siyasi dönemin başladığını ifade ederek “Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde AK Parti, 24 yıldır milletimize hizmet etmenin sorumluluğunu taşıyan büyük bir siyasi teşkilat olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Bizler de AK Parti Çiğli teşkilatı olarak, kuruluşumuzdan bugüne olduğu gibi bundan sonra da aynı azim, kararlılık ve sorumluluk anlayışıyla sahada olmaya, hemşehrilerimizin taleplerini dinlemeye ve Çiğli’nin meselelerine çözüm üretmeye devam edeceğiz. Geçtiğimiz günlerde Çiğli Belediye Başkanımız Sayın Onur Emrah Yıldız’ın, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın taktığı rozetle AK Parti ailesine katılmasıyla Çiğli açısından yeni bir siyasi dönem başlamıştır. Başkanımız Sayın Onur Emrah Yıldız’a bir kez daha AK Parti ailemize hoş geldiniz diyor, görevinde başarılar diliyoruz. Bu yeni dönemin temel gündemi polemik değil, hizmettir. Çiğli’nin ihtiyaç duyduğu hizmetleri vatandaşlarımızla buluşturmak önceliğimizdir. AK Parti’nin yerel yönetim anlayışının merkezinde eser, hizmet, vatandaş memnuniyeti ve çözüm odaklı belediyecilik bulunmaktadır. Bu anlayış doğrultusunda AK Parti Çiğli teşkilatı olarak Belediye Başkanımız Sayın Onur Emrah Yıldız’ın Çiğli’ye yönelik çalışmalarında, teşkilatımızın imkanları ve sorumlulukları çerçevesinde katkı sunmaya hazırız. Bu vesileyle Çiğli’ye ve İzmir’e desteklerini her zaman hissettiren başta Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Genel Sekreterimiz ve İzmir Milletvekilimiz Sayın Eyyüp Kadir İnan’a, İl Başkanımız Sayın Bilal Saygılı’ya ve milletvekillerimize teşekkür ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu.
“ÇİĞLİ TEŞKİLATI OLARAK ÇİĞLİ'NİN YANINDAYIZ”
Özdemir, açıklamasının devamında Çiğli Belediyesi çalışanları üzerinden gündeme gelen iddialara da değindi. Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız'ın AK Parti'ye geçmesinin ardından belediye çalışanlarına yönelik çeşitli iddia ve yorumların gündeme getirildiğini belirten Özdemir, belediye personeli üzerinden siyasi polemik yürütülmesini doğru bulmadıklarını söyledi.
Özdemir, konuya ilişkin “Belediye Başkanımız Sayın Onur Emrah Yıldız’ın partimize geçtikten sonra Çiğli Belediyesi çalışanlarına yönelik çeşitli iddiaların ve yorumların gündeme getirildiğini görüyoruz. Burada açıkça ifade etmek isteriz: Çiğli Belediyesi’nde görev yapan emekçiler üzerinden siyasi polemik üretilmesini doğru bulmuyoruz. Biz AK Parti olarak emeğin ve alın terinin değerini bilen bir anlayışa sahibiz. Belediyemizin hizmetlerini vatandaşlarımıza ulaştıran her bir çalışanımızın emeği değerlidir. Hiç kimsenin ekmeği üzerinden siyasi hesap yapılmamalıdır. Çiğli Belediyesi personeli üzerinden asılsız iddialar, söylentiler ve doğrulanmamış bilgiler yayarak kamuoyunda kaygı oluşturulması Çiğli’ye hiçbir katkı sağlamaz. Belediyemizde, Çiğlili hemşehrilerimize hizmet üreten, çalışan kardeşlerimiz görevlerini yerine getirmeye devam edeceklerdir. Hizmet bekleyen Çiğli’nin gündemi yapay tartışmalarla meşgul edilmesin” ifadelerini kullandı.
“HEDEFİMİZ POLEMİK DEĞİL, HİZMET”
AK Parti Çiğli teşkilatı olarak vatandaşların yanında olmaya ve belediyenin çalışmalarını takip etmeye devam edeceklerini belirten Özdemir, çözüm üreten çalışmalara katkı sunacaklarını ve Çiğli'nin yararına olan adımları destekleyeceklerini söyledi. Özdemir, açıklamasını “AK Parti Çiğli teşkilatı olarak bundan sonra da vatandaşlarımızın yanında olmaya, belediyemizin çalışmalarını takip etmeye, çözüm üreten her çalışmaya katkı sunmaya ve Çiğli’nin yararına olan her adımı desteklemeye devam edeceğiz. Bizim siyaset anlayışımız; kavga üretmek değil, çözüm üretmektir. Bizim hedefimiz; polemik değil, hizmettir. Bizim önceliğimiz; siyasi hesaplar değil, Çiğli’nin geleceğidir. Çiğli’miz için hayırlı bir dönemin başlamasını temenni ediyor; Belediye Başkanımız Sayın Onur Emrah Yıldız’a ve tüm belediye çalışanlarımıza çalışmalarında başarılar diliyoruz. AK Parti Çiğli teşkilatı olarak dün olduğu gibi bugün de yarın da Çiğli’nin yanındayız” sözleriyle değerlendirdi.
TOPLANTIDA TEŞKİLAT YÖNETİMİ YER ALDI
Basın toplantısında AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Oktay Özdemir'in yanı sıra ilçe teşkilatında görev yapan yöneticiler, belediye meclis üyeleri ve teşkilat mensupları da hazır bulundu. Toplantıda, Onur Emrah Yıldız'ın AK Parti'ye katılımının ardından Çiğli'de yürütülecek siyasi ve yerel yönetim çalışmalarına ilişkin mesajlar paylaşıldı.




