Adana'da hava sıcaklıklarının 40 dereceyi geçmesiyle birlikte besin zehirlenmelerinde gözle görülür bir artış yaşanıyor. İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Hilmi Erdem Sümbül, bu durumu değerlendirerek, "Özellikle yaz aylarında gıda zehirlenmelerinde artış görülüyor. Hava sıcaklıkları yükseldikçe, özellikle tavuk döner, et ve balık gibi hassas gıdaların bozulma riski artıyor" dedi.

Adanada Sicak Hava Besin Zehirlenmelerini Artiriyor

Uzmanlar Uyarıyor: Güvenilir Yerlerden Tüketin

Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Doç. Dr. Hilmi Erdem Sümbül, "Son dönemde acil servise gıda zehirlenmesi şikayetleriyle başvuran hasta sayısında belirgin bir artış gözlemliyoruz. Hastalar genellikle karın ağrısı, kramp ve ateş gibi belirtilerle başvuruyor. Besin zehirlenmelerinde gereksiz antibiyotik kullanımının artması ise endişe verici bir durum" şeklinde konuştu.

Troidler için birebir| Yüksek selenyum ile tiroid sağlığını destekliyor Troidler için birebir| Yüksek selenyum ile tiroid sağlığını destekliyor

Sıcaklık Kontrolü Önemli

Doç. Dr. Sümbül, et ve tavuğun taze ve iyi pişirilmiş olarak tüketilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Gıdaların saklanma koşulları da çok önemli. Sıcak havalarda özellikle eksi 18 ve artı 4 derece arasında muhafaza edilmelidir. Ayrıca, sıcak havada sıvı tüketimi de ihmal edilmemeli" dedi.

Sıcak Havalarda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kebapçı Cihangir Korkmaz ise, "Sıcak havalarda etlerin güvenilir yerlerden tüketilmesi gerektiğini belirtiyoruz. Etlerimizi soğuk koşullarda saklayarak, müşteriye hızlı ve güvenilir hizmet sunuyoruz. Paket servislerde de kısa mesafelere dikkat edilmesi gerektiğini önemle vurgulamak isterim" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA