Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, halk sağlığını korumak amacıyla son 7 ayda gerçekleştirdiği gıda denetim ve eğitim çalışmalarıyla dikkat çekti. Bu süreçte 6 bin 500 iş yeri denetlenirken, 2 tonu aşkın bozulmuş ve tarihi geçmiş gıda ürünü imha edildi. Ayrıca, 10 bin kişiye işbaşı eğitimi verildi.

Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı gıda denetim ekipleri, restoran, kafe, çay ocağı, lokanta, pastane ve imalathane gibi halk sağlığını doğrudan etkileyen işletmelerde denetimlerini sürdürüyor. Gıda Denetim Koordinasyonu bünyesinde yapılan bu çalışmalar, başta Diyarbakır merkezi olmak üzere 17 ilçeyi kapsıyor.

Son 7 ayda yapılan denetimlerde 6 bin 500 iş yerini inceleyen ekipler, gıda güvenliği konusunda 10 bin kişiye eğitim verdi. Denetimler sırasında, tarihi geçmiş veya bozulmuş 2 tonu aşkın gıda ürünü imha edilirken, kurallara uymayan işletmelere yönelik 32 tutanak tutuldu.

Sağlık İşleri Daire Başkanı Vahap Saçaklı, oluşturdukları Gıda Denetim Koordinasyonu ekipleriyle kısa süre içinde birçok farklı üretim ve satış noktasında denetim gerçekleştirdiklerini belirtti. Saçaklı, bu denetimler sayesinde halk sağlığını koruyarak, zararlı gıda ürünlerinin piyasaya sürülmesini engellediklerini ifade etti. Ayrıca, yıl sonuna kadar denetim ve işbaşı eğitimlerine devam edeceklerini vurgulayan Saçaklı, halkın sağlıklı gıdaya daha kolay erişmesini sağlayacaklarını kaydetti.

'Mükemmel gıda' olarak biliniyor | Kalp hastalığı, Alzheimer, Tip 2 diyabet ve kanser riskini azaltıyor 'Mükemmel gıda' olarak biliniyor | Kalp hastalığı, Alzheimer, Tip 2 diyabet ve kanser riskini azaltıyor

Bunların yanı sıra, beyaz bayrak almak için başvuruda bulunan 308 iş yeri de denetlenerek, hijyen standartlarına uygunlukları kontrol edildi.

Kaynak: İHA