Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2025 yılı Merkezi Yönetim Bütçesi'ne dair öngörülerini açıkladı. Yılmaz, bütçe giderlerinin 14 trilyon 731 milyar lira, gelirlerinin ise 12 trilyon 800 milyar lira olacağını belirterek, bütçe açığının gayri safi yurtiçi hasılaya oranının yüzde 3,1 olarak gerçekleşeceğini öngördüklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen ‘2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Bağlama Töreni’nde konuşan Yılmaz, 2025 yılı bütçesinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulmaya hazır hale geldiğini kaydetti. Bütçenin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyonu doğrultusunda tüm bakanlıkların katkılarıyla hazırlandığını vurguladı. Yılmaz, bütçenin ekonomik kalkınma ve sosyal refahı artırmayı hedeflediğini belirterek, "Bütçemiz, toplumun tüm kesimlerinin ihtiyaçlarını gözeterek hazırlandı" dedi.

Yılmaz, 2025 yılı bütçesinin, 227 kamu idaresinin bütçesini içerdiğini ve detaylı gelir kalemlerini paylaştı. Ayrıca, deprem bölgesinin iyileştirilmesi için 584 milyar lira kaynak ayrıldığını vurguladı. Eğitim, sağlık ve sosyal yardımlar gibi alanlara yapılan yatırımlara da dikkat çekti. Eğitim bütçesinin 2 trilyon 181 milyar lira, sağlık alanına ise toplamda 2 trilyon 435 milyar lira kaynak ayrıldığını aktardı.

Safranbolu'da safran çiçeklenmesi erken gerçekleşti Safranbolu'da safran çiçeklenmesi erken gerçekleşti

Sosyal yardımlara 651 milyar lira, tarıma 706 milyar lira ve savunma harcamalarına 913,9 milyar lira ödenek öngörüldüğünü belirten Yılmaz, yerel yönetimlere ayrılan kaynağın 1 trilyon 344 milyar liraya çıkacağını ifade etti. Yılmaz, yatırımlara 1 trilyon 569 milyar lira ayrıldığını ve 22 Ekim'de bütçenin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna sunulacağını söyledi.

Sonuç olarak, Yılmaz, Türkiye'nin ekonomik ve sosyal refahını artırmak için çalışmalarını sürdüreceklerini vurgulayarak, “Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda, güçlü ve refah seviyesi yüksek bir ülke olma hedefiyle durmaksızın çalışacağız” dedi.

Kaynak: İHA