Başkan Yalçın, 2025'in ilk 6 ayında memur maaşları ile memur emeklilerinin aylıklarına yüzde 15 zam yapılmasının yanı sıra, yüzde 10'luk bir refah payı eklenmesini istediklerini bildirdi. Kamu görevlilerinin mevcut maaşlarının, özellikle kira, elektrik, doğal gaz ve gıda gibi temel harcamalarındaki hızlı artışlarla karşılaştırıldığında yetersiz kaldığını belirten Yalçın, bu kayıpların telafi edilmesi gerektiğini ifade etti.
Enflasyonla Uyuşmayan Fiyat Artışları
Yalçın, Türkiye'nin ekonomik büyümesine ve güçlenmesine paralel olarak kamu görevlilerinin yaşam standartlarının da iyileştirilmesi gerektiğini söyledi. Ancak, sabit gelirli kamu görevlilerinin, artan yaşam maliyetleri karşısında ciddi şekilde mağdur olduklarını vurguladı. Özellikle zorunlu harcamalardaki yüksek artışların açıklanan enflasyon rakamlarıyla uyuşmadığını belirten Yalçın, memurların ekonomik sıkıntılarının giderilmesi için çözüm bulunması gerektiğini kaydetti. Yalçın, ayrıca kamu görevlilerinin vergi oranlarının sabitlenmesi gerektiğini söyledi. Vergi artışlarının, özellikle düşük ve orta gelirli kamu çalışanlarını olumsuz etkilediğini dile getiren Yalçın, vergi oranlarının yüzde 15'te sabitlenmesi gerektiğini ifade etti.
Toplu Sözleşme Kanununun Değişmesi Gerekiyor
Yalçın, yürürlükteki toplu sözleşme kanununun çözüm üretmekten uzak olduğunu, bu kanunun değiştirilmesi gerektiğini belirtti. Toplu sözleşme süreçlerinin daha adil ve etkili bir şekilde işlemesi için değişim ve dönüşümden korkulmaması gerektiğini savundu. Adil bir toplu sözleşme düzeninin önü açılmalı, kamu görevlilerinin haklarının daha etkin bir şekilde savunulması gerektiği mesajını verdi.
Yalçın, açıklamasını "Türkiye büyürken, güçlenirken, bu kadar büyük işler başarırken kamu görevlilerimizi mağdur konumuna düşürmeyin" sözleriyle sonlandırdı. Memur-Sen, kamu görevlilerinin ekonomik zorluklarını giderecek adımların atılmasını talep etmeye devam ediyor