Ekonomi

2024 yazında ÇEDAŞ'tan rekor elektrik tüketimi

Dünya genelinde "en sıcak yaz" olarak kaydedilen 2024 yazında, Çamlıbel Elektrik Dağıtım AŞ, Sivas, Tokat ve Yozgat'ta elektrik tüketiminde 823,8 milyon kWh ile yeni bir rekor kırdı. Haziran ayındaki yoğun talep, Kurban Bayramı tatilinin etkisiyle arttı

Abone Ol

2024 yazı, dünya genelinde "en sıcak yaz" olarak kaydedilirken, Çamlıbel Elektrik Dağıtım AŞ (ÇEDAŞ) tarafından hizmet verilen Sivas, Tokat ve Yozgat'ta elektrik tüketimi de rekor kırdı. Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında toplam tüketim 823,8 milyon kWh’a ulaştı ve bu, bölgedeki en yüksek yaz ayı tüketimi olarak tarihe geçti. Önceki rekor ise 2021 yılında 809,6 milyon kWh ile belirlenmişti.

ÇEDAŞ Genel Müdürü Mustafa Altun, artan talebe yanıt vermek amacıyla enerji altyapısının güçlendirildiğini belirtti. Hava sıcaklıklarının önceki yıllara göre yüksek olması, yağışların azalması ve tarımsal sulama ihtiyacının artması gibi etkenler tüketimi etkiledi. Ayrıca, gurbetçilerin uzun tatil ziyaretleri ve sıcak havalarda artan klima kullanımı da elektrik talebini artırdı. Altun, süreçte görevlerini özveriyle yerine getiren tüm çalışanlara teşekkür etti.

Haziran ayındaki elektrik tüketimi 240,8 milyon kWh ile zirveye çıktı; bu yükselişte 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin ve şehir dışından gelen ziyaretçilerin etkisi büyük oldu. Ayrıca, ÇEDAŞ hizmet bölgesinde yılın günlük tüketim rekoru 22 Ağustos'ta 10 milyon kWh ile kırıldı; bu rekor geçen yıl 9,5 milyon kWh ile 15 Ağustos'ta belirlenmişti.