Kırşehir'deki Ahi Külliyesi içinde bulunan Zanaatkarlar Çarşısı’nda tespih ustası olarak faaliyet gösteren Savaş Çiftçi, tespih üretiminde kehribar tespihlerin ön plana çıktığını ve vatandaşların günlük kullanımda en çok bu tür tespihleri tercih ettiğini ifade etti. Çiftçi, antika tespihlerin ise genellikle sipariş üzerine üretildiğini ve bazı antika tespihlerin fiyatlarının 5 milyona kadar çıkabildiğini belirtti.
Savaş Çiftçi, kehribar tespihlerin yanı sıra Oltu taşı, damla kehribar ve çeşitli hayvansal ürünlerden yapılan tespihleri de sattıklarını söyledi. Tespihlerin fiyatlarının kullanılan malzemeye ve antika olup olmalarına göre değiştiğini vurgulayan Çiftçi, "Tespihlerin fiyatları 50 TL'den başlayıp, antika ve Osmanlı dönemine ait ürünler nedeniyle 50 milyona kadar yükselebiliyor. Her malzemenin kendine özgü bir değeri var. Antika tespihlerin fiyatları genellikle yüksek oluyor," dedi.
Kehribar tespihlerin çeşitli bütçelere hitap ettiğini belirten Çiftçi, "Kehribar grubu tespihler uygun fiyatlarla alıcısını bulabiliyor. Tornaya giren her malzemeden tespih üretimi yapıyoruz. Burada halkın getirdiği malzemeye göre talepler de önemli. Biz de bu talepleri değerlendirmeye çalışıyoruz ve her fırsatta talebe uygun üretim yapıyoruz," şeklinde konuştu.
Zanaatkarlar Çarşısı'nda, hem antika hem de modern tespihlerin bulunabilmesi, her bütçeye uygun seçeneklerin sunulmasına olanak tanıyor.