Berna SEVER/ EGE TELGRAF - Yapılan araştırmalara göre, yüksek ses seviyelerine maruz kalmak iç kulaktaki hassas yapıları zedeleyerek kalıcı işitme kaybına neden olabiliyor. Genç yaşlarda işitme kaybının artması, kulak sağlığının ciddi şekilde etkilenebileceği anlamına geliyor.

TİNNİTUS: ÇINLAMA VE UĞULTU ARTABİLİR

Yüksek sesle müzik dinlemek, kulaklarda sürekli çınlama veya uğultu hissine neden olabiliyor. Tinnitus, işitme kaybıyla birlikte ortaya çıkabilen ve genellikle rahatsız edici bir durum olan bir problemler arasında yer alıyor.

Türk araştırmacının ABD'de yürüttüğü çalışma ilaç sektörüne yenilik getiriyor Türk araştırmacının ABD'de yürüttüğü çalışma ilaç sektörüne yenilik getiriyor

KULAK ZARI HASARI KAÇINILMAZ OLABİLİR

Uzun süreli yüksek ses seviyelerine maruz kalmak, kulak zarında hasara yol açabiliyor. Bu durum, işitme kaybına ve diğer kulak problemlerine davetiye çıkarabiliyor.

SOSYAL ETKİLEŞİMDE ZORLUKLAR

Yüksek sesle müzik dinleyen bireyler, çevrelerindeki sesleri doğru bir şekilde algılamakta zorlanabilir. Bu durum, sosyal etkileşimlerde azalmaya ve iletişim zorluklarına neden olabiliyor.

UYKU VE KONSANTRASYON PROBLEMLERİ ARTABİLİR

Düzenli olarak yüksek sesle müzik dinlemek, dikkat dağınıklığına ve konsantrasyon sorunlarına yol açabilirken; uyku düzenini bozarak uykuya dalma ve uykuyu sürdürme konusunda da zorluklar yaratabiliyor.

UZMANLAR UYARIYOR

Uzmanlar, müzik dinlerken kulaklık kullanıyorsanız önerilen ses seviyelerine dikkat etmenin, ara sıra mola vermenin ve kulak sağlığınızı düzenli olarak kontrol ettirmenin önemini vurguluyor.

Kaynak: Ege Telgraf