Yıldırım Belediyesi, 2024-2025 eğitim öğretim döneminde özel gereksinimli ve dezavantajlı bireylere yönelik eğitim hizmetlerini sürdürecek. Engelsiz Yaşam Okulu'nda yeni kayıtlar alınmaya başlandı. Merkezde sunulan eğitimler, ‘Müzik Akademisi’, ‘El Sanatları’, ‘Halı Dokuma’ ve ‘Engelsiz Mutfak’ gibi çeşitli alanlarda toplamda 16 branşı kapsıyor. Bu eğitimlerle, özel gereksinimli bireylerin sosyal, psikolojik ve kültürel gelişimleri desteklenirken, bireylerin yetenekleri keşfedilerek, uygun alanlara yönlendirilmeleri sağlanıyor.
Eğitim programları, aşçı çırağından halk oyunları, tiyatrodan ahşap boyamaya, ebru sanatına kadar geniş bir yelpazeyi içeriyor. Özellikle güzel sanatlar lisesi, konservatuvarlar ve üniversitelere yönlendirilen öğrencilerin sayısı da artış göstermekte. Ayrıca, belli bir aşamaya gelen ve çalışabilir durumda olan bireyler, destekli istihdam projeleri kapsamında iş hayatına kazandırılıyor.
Engelsiz Yaşam Okulu, 2019 yılından bu yana 10 bin 54 öğrencinin hayatına dokundu. Geçtiğimiz yıl, engelsiz mutfakta eğitim gören iki özel birey istihdama kazandırılırken, dört öğrenci de güzel sanatlar lisesini kazandı. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, göreve geldikleri günden bu yana gönül belediyeciliği ilkesiyle insan hayatının her alanına hizmet etmeye çalıştıklarını belirtti. Yılmaz, "Özel durumu bulunan kardeşlerimizin hayatını kolaylaştırmak ve onları sosyal yaşamın içinde tutmak için 'Engelsiz Yaşam Okulu'nda 16 farklı branşta eğitimler veriyoruz. Bu derslerle özel bireylerimizin eğitimine, sosyalleşmesine ve keyifli zaman geçirmesine imkân sağlıyoruz. Geçtiğimiz yıl 811'i özel gereksinimli olmak üzere bin 446 bireye eğitim verdik. Bu yıl da gönüllere dokunmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Bu kapsamda Yıldırım Belediyesi, özel gereksinimli bireylerin topluma entegrasyonunu sağlamaya yönelik projelerini genişleterek, daha fazla bireyin eğitim ve sosyal hayata katılımını teşvik etmeyi hedefliyor. Bu çalışmalar, toplumsal dayanışmanın güçlenmesine de katkıda bulunuyor.