Van'ın tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetmek için İstanbul'dan gelen 50 kişilik yerli turist grubu, arıcı kıyafetleri giyerek organik bal hasadı yaptı. Tur şirketi aracılığıyla kente gelen ziyaretçiler, bir arıcının üretim sahasında özel kıyafetler giyip kovanlardan bal topladı.
Karakovan balı üreten Ömer Akbulak'ın evinde misafir olan grup, ikram edilen organik balı tatma fırsatı buldu. Üç kuşaktır arıcılık yapan Akbulak, “Her yıl ekim ayında turistler geliyor ve kendi ballarını çıkartmak istiyorlar. Biz de onlara bu imkanı sağlıyoruz” dedi.
Van'ı tanıtmak amacıyla düzenledikleri etkinlikte, ziyaretçilere yerel lezzetler sunan Akbulak, “Amacımız çiftçiliğin önemini göstermek ve Van'dan memnun kalmalarını sağlamak. Etkinlik, her iki taraf için de keyifli oldu” ifadelerini kullandı. İstanbul'dan gelen turistler ise etkinliği güzel bulduklarını belirterek teşekkür etti.





