Eğitim

Üniversite tercihinde hayati ipuçları

Üniversite tercih sürecinde adaylara önemli tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Adnan Yüksel, akredite üniversitelerin tercih edilmesinin önemini vurguluyor. Yeteneklerini ve mutluluğunu göz önünde bulundurarak karar vermelerini öneriyor

Abone Ol

Üniversite tercihleri öncesinde önemli tavsiyelerde bulunan Biruni Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Yüksel, adayların seçecekleri üniversitenin Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından akredite edilmiş olmasının büyük bir önem taşıdığını vurguladı. Yapılan açıklamada, akreditasyonun bir üniversitenin kalitesini ve işlevselliğini belirlediğini söyleyen Prof. Dr. Yüksel, akredite olmayan üniversitelerin öğretim kadrosu ve sosyal imkanları açısından yetersiz olabileceğini ifade etti.

Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte başlayan tercih sürecinde adayların yapabileceği hataları önlemek için de uyarılarda bulunan Prof. Dr. Yüksel, öğrencilerin hayatlarının önemli bir kararını vereceklerini belirtti. Tercih edilecek üniversite ve bölümün öğrencilerin geleceğini doğrudan etkileyeceğini vurgulayan Yüksel, tercih yaparken öğrencilerin yeteneklerini ve ilgi alanlarını göz önünde bulundurmaları gerektiğini ifade etti.

Ayrıca, mutluluğun öneminin altını çizen Prof. Dr. Yüksel, başarının mutlu olunan yerde daha kolay elde edileceğini belirtti. Tercih yaparken iş imkanları, beklentiler ve gelecek planlamasının da dikkate alınması gerektiğini ekledi.

Tercih döneminde adayların önce branşlarını, ardından üniversiteleri belirlemeleri gerektiğini söyleyen Yüksel, sıralamaya dikkat edilmesi gerektiğini ve ailelerin tercih sürecinde öğrencilere yönlendirme yapabilecekleri ancak kararı tamamen öğrencilere bırakmaları gerektiğini vurguladı.

Son olarak, istenilen bölüm ve üniversiteye yerleşilememesi durumunda mezuniyetin ertelenmesini öneren Prof. Dr. Yüksel, öğrencilerin uzun vadeli kariyer hedeflerini göz önünde bulundurmaları gerektiğini dile getirdi. Üniversitenin sağladığı imkanların, hocaların kalitesinin ve akademik ortamın iyi araştırılması gerektiğini belirtti ve özellikle tıp gibi alanlarda üniversitenin kendi hastanesinin olmasının önemine değindi.