Elazığ'da düzenlenen "Din Eğitimi ve Hizmetleri Çalıştayı"nda konuşan Tekin, yasa ile öğretmenlerin üniversitelerle daha entegre bir çalışma yapacaklarını vurguladı. Bakan Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı'nın dışa açık bir bakanlık olması gerektiğini belirterek, kamu, özel sektör ve sivil toplum ile işbirliğinin önemine dikkat çekti. Eğitim alanında işbirliklerinin, bakanlığı zenginleştireceğini ifade etti.

"Kurumsal İşbirlikleriyle Güçleneceğiz"

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'nin, öğretmenlerin üniversitelerle daha sıkı bir ilişki kurmasını sağlamak amacı taşıdığını belirten Tekin, "Yasayla birlikte Milli Eğitim Akademisi'nin kurumsallaşmasıyla öğretmenler ve üniversiteler daha entegre bir çalışma içerisine girecek" dedi.

Tekin, 20-30 yıl deneyimi olan öğretmenlerin de üniversitelerde ders vermesinin faydalı olacağını belirterek, bu işbirliklerinin karşılıklı hale getirilmesi gerektiğini vurguladı.

AÖL sınavı saat kaçta başlayacak? AÖL sınav saati AÖL sınavı saat kaçta başlayacak? AÖL sınav saati

"Toplumun Herkesimin Eğitime Katkısı Var"

Eğitimde başarının sadece öğretmenlere yüklenemeyeceğini söyleyen Tekin, toplumun diğer kesimlerinin de bu süreçte önemli bir rolü olduğunu ifade etti. Çocukların eğitim süreçlerinde ailelerin ve toplumun da katkısının gerekli olduğunu dile getirdi.

"Dijital Bağımlılıkla Mücadele İçin Aileleri Davet Ediyoruz"

Tekin, aileleri eğitim sürecine dahil edecek çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini, bu bağlamda çocukların dijital bağımlılıklarından kurtulmaları için ailelerin örnek olması gerektiğini vurguladı. "Akşamları kitap okuma saatleri yapalım" önerisinde bulundu.

"Maneviyatı Güçlü Bireyler Yetiştirmeliyiz"

Duygusal ve manevi sorunların gelecekte önemli bir problem olacağını ifade eden Tekin, "Maneviyatı güçlü bireyler yetiştirmek, gelecekteki kaoslardan daha az etkilenmelerini sağlayacaktır" dedi. Bakan, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile milli ve manevi değerlere sahip bireyler yetiştirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Kaynak: AA