Güncel

Üniversite öğrencilerine iş imkanı sağlayacak iş birliği

Kurulduğu 2016 yılından bu yana eğitimde fırsat eşitliğini merkeze alarak gençler için önemli projelere imza atan Faydasıçok Vakfı, Marmara Üniversitesi’yle yeni bir protokole imza attı.

Abone Ol

Hayata geçirdiği projelerle gençleri geleceğe hazırlamayı ve eğitimde fırsat eşitliği sağlamayı amaçlayan Faydasıçok Vakfı, Marmara Üniversitesi’yle bir iş birliğine imza attı. 2025 yılına kadar sürecek olan ve üniversite-sanayi iş birliğiyle öğrencilere eğitim, staj, istihdam gibi çeşitli konularda fırsatlar sunmayı amaçlayan bu adımla, toplumsal kalkınmaya da katkı sağlanması hedefleniyor. Protokol Marmara Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü’nü kapsarken; Türkiye’nin köklü üniversitelerinden biriyle yeni bir iş birliğine imza atmaktan mutluluk duyduklarını belirten Faydasıçok Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Selcen Faydasıçok, “Faydasıçok Vakfı olarak, 2016 yılından bu yana öğrencilerimizin hem başarılı bir eğitim süreci geçirmesine destek oluyor hem de onların kariyer hedeflerine ulaşırken izledikleri yolda onları en doğru şekilde yönlendirmeye gayret gösteriyoruz. Marmara Üniversitesi ile gerçekleştirdiğimiz bu stratejik iş birliği, gençlerimize daha geniş perspektifler sunarak onların potansiyellerini en üst düzeye çıkarmayı amaçlıyor. Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü'nde sağlanacak eğitim, staj ve istihdam fırsatlarıyla öğrencilerimizin sektöre daha donanımlı bir şekilde adım atmalarını hedefliyoruz.” diye konuştu.

ÖĞRENCİLERE STAJ VE İSTİHDAM FIRSATI

Söz konusu protokolle öğrencilerin bireysel anlamda tecrübe edinirken; Türkiye’nin nitelikli iş gücü ihtiyacına da destek olacaklarını ifade eden Faydasıçok, “Bugüne kadar 63 farklı şehirde bulunan, 83 üniversitede binden fazla öğrencimize burs imkânı sağladık. Faydasıçok Vakfı olarak, gençlerimizin geleceğe güvenle adım atmalarını sağlamak ve eğitimde fırsat eşitliğini artırmak için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi. Güz ve bahar eğitim ve öğretim dönemlerinde, Marmara Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'nun belirli dersleri kapsamında, Hasçelik’in kurumsal deneyimleri de üniversite kampüsünde gerçekleştirilecek derslerde aktarılacak. Yine aynı dönemde gönüllü öğrenci grupları için TOSB Otomotiv Tedarik Sanayi’nde Hasçelik Fabrikası'na teknik geziler düzenlenmesi planlanırken; saha araştırmaları, ihtiyaç analizleri, teknoloji transferi ve diğer ortak projeler de hayata geçirilecek. Üniversitenin yerleşkesinde seminerler ve konferanslar düzenlemesinin yanı sıra bahar döneminde Kariyer Günleri organize edilecek ve Hasçelik fabrikasında yaz dönemi için stajyer ve mezun istihdamı sağlanacak.

Faydasıçok Vakfı Hakkında:

Faydasıçok Vakfı, Faydasıçok Ailesi tarafından 2016 yılında, gençlerle birlikte hem Türkiye’yi hem de dünyayı daha iyi yarınlara taşıma amacıyla kuruldu. Eğitimde fırsat eşitliği ve toplumsal cinsiyet eşitliği sağlanması hedefiyle faaliyetlerini yürüten Vakıf, öğrencilere burs vermenin yanı sıra eğitim, staj, mentorluk, koçluk, istihdam ve sosyal etkinliklerle onların kişisel gelişimini de desteklemeyi hedefliyor. Türkiye’de 63 ilde, 83 farklı üniversitede 1.167 bursiyeri olan Faydasıçok Vakfı, kuruluşundan itibaren toplam 139 öğrenciyi mezun etti, 345 öğrenciye ise staj desteği sağladı. Kurumun, iş dünyasının önde gelen şirketlerinin yöneticilerinin de yer aldığı 256 kişilik mentor grubu da bulunuyor. Vakıf bursiyerleri bugüne kadar 49200 saatlik gönüllülük faaliyeti gerçekleştirmiştir.