Kültür-sanat

Türk ve Japon Tasarım öğrencilerinden engelli sanatçılara seramik atölyesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmet Merkezi'nde düzenlenen Çamurun Kalbi etkinliği, Türk ve Japon tasarım öğrencilerini engelli sanatçı adaylarıyla bir araya getirerek seramik şekillendirme atölyesi yaptı. İyilik temasıyla gerçekleştirilen etkinlik, sanatın engelleri kaldırma gücünü bir kez daha gözler önüne serdi

Abone Ol

İzmir’de, Türk ve Japon tasarım öğrencileri, 10. Uluslararası Tasarım Atölyesi kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmet Merkezi'nde bir araya gelerek anlamlı bir etkinliğe imza attı. "Çamurun Kalbi" adlı seramik şekillendirme atölyesinde, engelli sanatçı adaylarıyla birlikte çalışmalar yapan öğrenciler, sanatın iyileştirici gücünü sergiledi. Etkinlik, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Japonya Shizuoka Sanat ve Kültür Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirildi.

1826 yılında kurulan ve sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmet Merkezi'nde düzenlenen bu özel etkinlik, iyilik temasıyla dikkat çekti. Türk ve Japon tasarım öğrencileri, engelli sanatçı adaylarına rehberlik ederek seramik ve çömlek yapımı konusunda destek verdiler. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'ın eşi Öznur Tugay ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ela Hızlı’nın katıldığı etkinlikte, katılımcılar çamura şekil vererek hem sanat yapma hem de toplumsal dayanışma fırsatı buldular.

Etkinliğin engelli bireyler üzerinde olumlu etkiler yarattığını belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ela Hızlı, bu tür projelerin sanat ve empati yoluyla farkındalık oluşturduğunu ifade etti. Dr. Öğretim Üyesi Can Özcan, projeyi 10 yıldır sürdürdüklerini ve bu yılki temanın "iyilik" olduğunu vurguladı. Japonya Shizuoka Üniversitesi'nden Prof. Dr. Yasuko Takayama ise ortak üretim sürecinin iyiliği artırdığını ve Türkiye’nin misafirperverliğinin projeye olumlu katkıda bulunduğunu belirtti.

Etkinliğe katılan engelli sanatçı adaylarından Erkan Kızıldağ, sanatın kendisine sevgi ve şifa getirdiğini söylerken, Türk tasarım öğrencisi Beril Yıldırım ve Ayşe Asuman, etkinliğin empati duygularını geliştirdiğini ve güzel hatıralar biriktirmelerine olanak tanıdığını ifade etti. Japon tasarım öğrencileri Marooka Sachie ve Wakana Yamaguchi de Türkiye’de bulunmaktan memnuniyet duyduklarını ve etkinlikten büyük keyif aldıklarını belirttiler.