Ankara Valiliği, 26 Mart 2025'ten itibaren 1 Nisan 2025'e kadar toplantı ve gösteri yürüyüşlerini yasakladı. Bu karar, İstanbul ve diğer illerdeki eylemlerle bağlantılı olarak alınan güvenlik önlemlerinin bir parçası olarak duyuruldu. Yasaklar, Ramazan Bayramı'nı da kapsayacak şekilde genişletildi.

Ankara Valiliği, 26 Mart 2025 tarihinde saat 00.00'dan itibaren başlayacak olan yasakların, 1 Nisan 2025 saat 23.59'a kadar devam edeceğini açıkladı. 

İSTANBUL VE DİĞER İLLERDEKİ DURUM

İstanbul ve diğer illerde de benzer yasaklar uygulanmış ve bir dizi güvenlik önlemi alınmıştı. Şafak operasyonu ile başlayan eylemler sonrası, İstanbul'a giriş çıkışlar da yasaklanmış ve birçok yol trafiğe kapatılmıştı. 

RAMAZAN BAYRAMI'NA YANSIMASI

Yasağın kapsamı, 30 Mart, 31 Mart ve 1 Nisan tarihlerini kapsayan Ramazan Bayramı'na kadar uzandığı için, bayramda da herhangi bir toplumsal gösteriye izin verilmeyecek. Bu durum, bayramı toplumsal gösteri yapma amacında olan gruplar için etkileyici bir engel oluşturacak.

Kaynak: Haber Merkezi