İzmir’deki Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, kalp cerrahisinde devrim niteliğinde bir uygulamayı hayata geçirdi. Dünya genelinde giderek yaygınlaşan kapalı koroner arter bypass ameliyatı, hastanenin uzman ekibi tarafından başarıyla gerçekleştirildi. Bu yeni yöntem, hastaların iyileşme sürecini hızlandırarak, günlük yaşamlarına daha hızlı dönmelerini sağlıyor.

Medicana İzmir Hastanesi, Ultra Maraton Yüzücüsü Bengisu Avcı'nın sağlık sponsoru oldu Medicana İzmir Hastanesi, Ultra Maraton Yüzücüsü Bengisu Avcı'nın sağlık sponsoru oldu

‘KAPALI YÖNTEMLE İKİ BAŞARILI AMELİYAT’

72 yaşındaki İzmirli Ali Dal, kapalı yöntemle yapılan bypass ameliyatı sonrasında kısa süre içinde iyileşerek sağlığına kavuştu. Doç. Dr. İbrahim Uyar’ın gerçekleştirdiği bu operasyonun ardından, bir hafta sonra Prof. Dr. Burçin Abud tarafından 56 yaşındaki İsmail Durhasan’a kapalı yöntemle üç damar bypassı uygulandı. Her iki operasyon da başarıyla tamamlandı. Hastaların iyileşme süreçlerinde hastane ekiplerinin gösterdiği özverili bakım ve gelişmiş tıbbi donanımın etkisi büyük oldu.

‘KISA SÜREDE YAŞANTILARINA DÖNÜYORLAR’

Prof. Dr. Burçin Abud, yapılan kapalı yöntemle ilgili detaylı bilgi verdi: “Kapalı koroner arter bypass ameliyatında, hastalarımıza sol iki kaburga arasından giriş yaparak, kalp damarlarını bypass ediyoruz. Bu sayede göğüs kemiği kesilmeden yapılan operasyon, hastaların iyileşme sürecini hızlandırıyor.” Doç. Dr. İbrahim Uyar ise, kapalı yöntemin sağladığı avantajlara dikkat çekerek, “Göğüs kemiği kesilmediği için hastalar, ameliyat sonrası kısa sürede normal yaşantılarına dönebilirler. Normalde, göğüs kemiği kesilen hastalar uzun süre hareket kısıtlamalarına maruz kalır. Ancak kapalı yöntemle bu tür kısıtlamalar ortadan kalkıyor” dedi.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Zeynel Keskin, bu başarılı ameliyatların hastanenin yenilikçi yaklaşımının bir göstergesi olduğunu belirterek, "Hasta odaklı sağlık hizmetleri sunma vizyonumuzu bir adım daha ileriye taşıdık. Modern tıp teknolojilerini kullanarak hastalarımızın iyileşme süreçlerini hızlandırmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA