Telegram, internet sitesindeki sıkça sorulan sorular bölümünde, "yasa dışı içerik" ile ilgili daha önce "Tüm Telegram sohbetleri ve grup sohbetleri katılımcılar arasında özeldir. Bunlarla ilgili herhangi bir talebi işleme koymuyoruz." şeklindeki ifadesini, telif hakkı bölümüne taşıdı. Bu değişiklik, platformun içerik yönetim politikalarında bir güncelleme olarak değerlendirildi.

Ayrıca, "Telif hakkı" sorusu altında Telegram'daki çıkartma setleri, kanallar ve botların herkese açık olduğu bilgisi vurgulandı. Yasa dışı içeriklerle ilgili olarak, "Rapor Et" düğmeleri ile içeriklerin işaretlenmesi gerektiği belirtilirken, moderatörlerin bu içerikleri inceleyeceği bilgisi eklenmiş oldu. Eski açıklamalarda, moderatörlere dair bilgi bulunmuyordu.

Yeni açıklamada, Avrupa Birliği (AB) ülkelerindeki kullanıcıların "AB Dijital Hizmetler Yasası Kullanıcı Kılavuzunu" incelemeleri önerildi.

ABD'li milyarder Elon Musk, değişiklikleri sosyal medya platformu X'te "ilginç" olarak nitelendirdi.

Kredi Kartı limit düzenlemesi ve faiz artışları: Yeni dönemde neler bekleniyor? Kredi Kartı limit düzenlemesi ve faiz artışları: Yeni dönemde neler bekleniyor?

Durov, 24 Ağustos'ta Paris'teki Bourget Havaalanı'nda gözaltına alınmış, 28 Ağustos'ta 5 milyon avro kefalet ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Gözaltına alınma gerekçesi, Telegram’da yasa dışı içeriklere erişim sağlandığı iddiasıydı. Durov, gözaltına alınma sürecini "şaşırtıcı" olarak değerlendirmiş ve yasaların günümüz dijital dünyasına uygun şekilde güncellenmesi gerektiğini belirtmişti.

Telegram, AB'nin taleplerine her zaman yanıt verdiklerini ve AB’de resmi temsilci bulundurduklarını vurgulamıştı.

Kaynak: AA