İzmir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, pamuk üretiminde kalitenin artırılmasını hedefleyen "Tarımın İyisi, Pamuğun Kalitelisi" adlı örnek bir projeyi hayata geçirdi. Proje kapsamında Torbalı ilçesinde 15 üreticiye, toplamda 3 bin dekar alanda İyi Tarım Uygulamaları desteği sağlandı. Desteklenen tarlalarda pamuk hasat zamanı geldi.

Hasat sürecini yerinde inceleyen İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü’nün İzmir’de bu yıl İyi Tarım Uygulamaları ile ilgili beş projeye destek verdiğini belirtti. Şahin, “Tarımın İyisi, Pamuğun Kalitelisi de bu projelerden biridir. Proje ortaklarımız olan Tariş ve İyi Tarım Uygulamaları Derneği ile birlikte, üreticilerimizin toprak ve su analizlerini gerçekleştirdik. Bu sonuçlara dayanarak sulama ve bitki besleme işlemleri için yönlendirmelerde bulunduk. Ayrıca, iş sağlığı ve güvenliği, yetiştiricilik, bitki hastalıkları ve zararlıları konularında eğitimler vererek tohumdan hasada kadar ürünlerinin sağlıklı ve kaliteli bir şekilde yetişmesini sağladık” dedi.

Dibekte Dövülen Kahvenin Aroması Dibekte Dövülen Kahvenin Aroması

Sertifikasyon kuruluşunun, yetiştirme süreci boyunca tüm kontrolleri gerçekleştirdiğini belirten Şahin, danışmanlık, analiz masrafları ve sertifikasyon bedelinin tamamen proje bütçesi ile karşılandığını ifade etti.

İyi tarım uygulamaları ile gerçekleştirilen tarımın sürdürülebilir olduğunu, hem toprağı hem de üreticiyi koruduğunu vurgulayan Tariş Pamuk Birliği Genel Müdür Vekili İsmail Peker, “Sahada mühendislerimizle birlikte üreticilere süreç boyunca destek verdik. İyi Tarım Uygulamaları’nın yaygınlaşmasını ve benzer projelerin diğer bölgelerde de uygulanarak kapsamının genişletilmesini istiyoruz” dedi.

Kaynak: BÜLTEN