İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği ve İzmir'in tarihi mirasına duyarlılığı simgeleyen Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri için başvurular başladı. Yarışmaya katılmak isteyenler, 20 Eylül Cuma günü mesai bitimine kadar başvurularını yapabilecek. Bu yıl, ödüllerin 20. yılına özel olarak, geçmiş yıllarda ödül alan ve yapılarını koruyarak yaşatmayı sürdürenlere “Korumada Süreklilik” ödülü verilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tarihi yapıların korunması ve onarılması amacıyla düzenlediği yarışmada, “Tarihi Yapıda Yaşam”, “Tarihi Mekânda Geleneksel Zanaatların Yaşatılması”, “Basit Onarım”, “Özgün İşlevin Değiştirildiği Esaslı Onarım”, “Özgün İşlevin Korunduğu Esaslı Onarım”, “Emek”, “Tarihi Çevre ve Kültür Varlıklarını Koruma Dalında Katkı” ve “Tarihine Sahip Çıkan Eğitim Projelerinin Onurlandırılması” kategorilerinde başvurular kabul edilecek.

SONUÇLAR 28 EKİM’DE AÇIKLANACAK

Yarışmaya başvurular www.tarihesaygi.com adresinden yapılabilir ve başvurular 20 Eylül 2024 Cuma günü mesai bitimine kadar sürecek. Sonuçlar 28 Ekim 2024 tarihinde açıklanacak.

Ödüller, 2021 yılında Europa Nostra Ödülleri’nden "Eğitim, Öğretim ve Bilinçlendirme Dalında" jüri özel mansiyonu alarak uluslararası alanda da tanınırlık kazandı.

SEÇİCİ KURULDA KİMLER VAR?

Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri Yarışması’nda Seçici Kurul üyeleri; İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi -ICOMOS Türkiye Milli Komitesi Üyesi Dr. Gülsün Tanyeli, Ankara İngiliz Arkeoloji Enstitüsü (BIAA), Türkiye’nin Arkeolojik Varlıklarının Korunması Projesi Koordinatörü (SARAT) Dr. Gül Pulhan, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. İnci Kuyulu Ersoy, İTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turgay Kerem Koramaz, DEÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşegül Altınörs Çırak, Kavram Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Mimar - Restorasyon Uzmanı Dr. Umut Devrim Tunca, Uygulamacı Mimar Boygar Özlen’den oluşuyor. Yedek seçici kurulda ise Celal Bayar Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Funda Gençer, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü, Klasik Arkeoloji Ana Bilim Dalı’ndan Arş. Gör. Dr. Burak Aslan, DEÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nden Arş. Gör. Dr. E. Duygu Kahraman, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Anabilim Dalı’ndan Arş. Gör. Settar Tarman yer alıyor.

Bornova’nın coğrafi mirası sofralarda yeniden hayat buldu Bornova’nın coğrafi mirası sofralarda yeniden hayat buldu

Kaynak: Bülten