Simav Kaymakamlığı himayesinde düzenlenen ve geniş katılımla gerçekleşen Simav-Eynal Havacılık Festivali (SİMFEST), 15 Haziran’a kadar devam ediyor. Festival boyunca Simav semaları, "Gökyüzü Kelebekleri" adı verilen renkli yamaç paraşütleriyle adeta görsel bir şölene dönüşüyor.

Festival programında yer alan önemli etkinliklerden biri de 15 Haziran Pazar günü Simav 4 Eylül Otoparkı’nda düzenlenecek "Şimdi 90’lar" konseri. Metin Özülkü Orkestrası’nın sahne alacağı konserde, 90’ların unutulmaz şarkıları canlı performansla festival izleyicileriyle buluşacak.
Simav’ın Yamaç Paraşütü Potansiyeli ve Coğrafi Avantajları
AK Parti Kütahya Milletvekili Adil Biçer, Simav Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu ile birlikte düzenlenen basın toplantısında festival hakkında bilgi verdi. Biçer, Simav’ın yamaç paraşütü için Türkiye’de önemli bir merkez olduğunu vurgulayarak, "Simav, rüzgar yönleri bakımından uçuş için ender avantajlara sahip ve Türkiye’de ikinci sırada yer alıyor. 1800 rakımlı Simav Dağı’nda üç kalkış alanı bulunuyor. Bu sayede pilotlar uzun süre havada kalabiliyor ve eşsiz şehir manzarasının keyfini çıkarıyor" dedi.
Yerel Destek ve Gelecek Vizyonu
Festivalin düzenlenmesinde emeği geçen Simav Kaymakamlığı, Simav Belediyesi, esnaf ve sanayicilere teşekkür eden Biçer, etkinliğin Simav’ın kültürel ve turistik tanıtımına büyük katkı sağladığını belirtti. "Simav’ın tarihi, kültürü ve doğasıyla Türkiye’nin nadir güzelliklerinden biri olduğunu düşünüyorum. Herkesi yamaç paraşütü etkinliği boyunca alana davet ediyorum" ifadelerini kullandı.




