Selçuk Üniversitesi, tıp alanındaki teknolojik yenilikleri takip ederek Tıp Fakültesi Hastanesi'ne robotik cerrahi sistemi kazandırdı. Konya'da bu sistemle gerçekleştirilen ilk ameliyatı, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz yaptı. Yılmaz, ileri teknolojiye sahip cihazın, hekimler ve hastalar için sunduğu avantajları vurgulayarak, Selçuk Üniversitesi ve Konya için büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirtti.

Bel ağrısı geçmezse uzman desteği alınmalı Bel ağrısı geçmezse uzman desteği alınmalı

Selçuk Üniversitesi, dünyaca ünlü Da Vinci Robotik Cerrahi Sistemi'ni tıp fakültesi hastanesine kazandırarak, karmaşık ve hassas cerrahi işlemleri yüksek doğruluk ve kesinlikle yapabilmeyi mümkün kıldı. Sistemle gerçekleştirilen ilk ameliyatı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, başarılı bir şekilde tamamladı. Yılmaz, robotik cerrahinin hekim ve hasta için sağladığı faydaları anlatırken, bu teknolojinin özellikle genel cerrahi, üroloji, kadın doğum, kalp damar cerrahisi ve çocuk cerrahisi gibi birçok branşta nitelikli operasyonlara imkan tanıyacağını ifade etti. Ayrıca, bu teknolojiyi Konya'ya kazandırmalarının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Prof. Dr. Yılmaz, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin yalnızca Konya'nın değil, bölgenin de sağlık merkezi haline geldiğini belirterek, yılda 1 milyondan fazla hastaya hizmet verdiklerini ve yaklaşık 78 bin ameliyat gerçekleştirdiklerini söyledi. Robotik cerrahinin hastalar açısından sağladığı avantajları da sıralayan Yılmaz, bu yöntemin daha küçük kesiler, hızlı iyileşme süresi, daha az ağrı ve enfeksiyon riski gibi faydalar sunduğunu dile getirdi. Konya'da robotik cerrahi sistemini kullanan ilk sağlık kuruluşu olmanın gururunu yaşadıklarını vurguladı.

Kaynak: İHA