Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde Seferihisar’da düzenlenen anma programı gerçekleştirildi. Cumhuriyet Meydanı’nda saat 04.17’de bir araya gelen yurttaşlar, depremde hayatını kaybeden binlerce insanı saygı ve sessizlikle andı.
"HAYKIRMAK İÇİN BİR ARADAYIZ"
Anma programında konuşan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, 6 Şubat’ın Türkiye’nin hafızasında yer ettiğini belirterek, “Bugün burada yalnızca bir tarihi anmak için değil, unutmadığımızı ve unutturmayacağımızı haykırmak için bir aradayız. Saat 04.17, takvimlerden silinmeyecek bir acının adıdır” dedi.
“SESSİZLİĞİMİZ BİR SUSKUNLUK DEĞİL”
Depremin üzerinden zaman geçmesine rağmen acının devam ettiğini ifade eden Yetişkin, “Kaybettiklerimizi unutmadık, unutmayacağız. Sessizliğimiz bir suskunluk değil, saygıdır. Bir arada duruşumuz yalnızca yas değil, dayanışmadır” diye konuştu. Anmanın yalnızca geçmişi hatırlamakla sınırlı olmadığını belirten Başkan Yetişkin, “Anmak, aynı zamanda geleceğe karşı sorumluluk almaktır. Bu topraklarda bir daha aynı acıların yaşanmaması için bilimin rehberliğinde, dayanışmayla ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz” diye aktardı.

"UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ"
Depreme dirençli kentler oluşturmanın bir zorunluluk olduğunu ifade eden Yetişkin, insanı merkeze alan bir şehircilik anlayışıyla çalışmaların sürdürüleceğini dile getirdi. Konuşmasını ise “Sessizliğimiz saygı, birliğimiz umut olsun. Unutmadık, unutmayacağız” sözleriyle tamamladı.
GENİŞ KATILIM SAĞLANDI
Gece anma programına Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’in yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Pehlivan, CHP Seferihisar İlçe Başkanı Rahmi Tezel Çınar, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Anma programı, saat 04.17’de yapılan saygı duruşunun ardından sona erdi.




