Kayseri OSB'nin 22 milyon metrekare alanının yüzde 93'ünün dolu olduğunu vurgulayan Yalçın, sanayicilerin arsa tahsisi konusundaki taleplerinin artarak devam ettiğini ifade etti. "Organize sanayi bölgemiz 1973 yılında kurulmuş ve 2003 yılında Hacılar OSB ile birleşerek Kayseri OSB ismini almıştır. Şu anda bin 500'e yakın fabrikamız var” diyen Yalçın, bölgede çok az alanın boş olduğunu kaydetti.

Enerji ve İşçilik Maliyetleri

TÜRK-İŞ açlık sınırını açıkladı: 20 bin TL'yi aştı mı? TÜRK-İŞ açlık sınırını açıkladı: 20 bin TL'yi aştı mı?

Yalçın, mevcut kiracılarının enerji ve işçilik maliyetlerinin yüksekliğinden şikayet ettiklerini aktararak, "Sanayicilerimiz arsa tahsisi istiyor. Burası özellikle mobilya ve çelik kapı üretiminin merkezi" dedi. Yalçın, sanayicilerin Kayseri OSB'de üretim yapmak için büyük bir istek duyduğunu ve hemen fabrika kuracaklarını vurguladı.

Üretim ve İhracat İçin Destek Çağrısı

Başkan Yalçın, "Sanayicimize yardım edin, toprak tahsisi imkanı sağlayın. Ülkeler, üretimleri ve ihracatlarıyla ayakta kalacaklar" ifadelerini kullandı. Yalçın, arsa tahsisinin sağlanmasının otomatik olarak istihdam, üretim ve ihracata büyük katkı sağlayacağına inandığını belirtti. Kayseri OSB’nin mevcut sanayicilerinin değerli katkı sağladığını vurgulayan Yalçın, bu durumun göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtti. "Sanayicilerimiz ortada ve çaresiz kalmasın. Bu tahsisler, sanayimizin geleceği için kritik öneme sahip" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: İHA