Sabiha Gökçen Havalimanı pistlerinden birine çok yakın bir noktada bulunan uçak izleme alanı, son dönemde sosyal medya paylaşımları sayesinde büyük bir popülerlik kazandı. Özellikle hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu artarken, uçakların iniş ve kalkış anlarında ortaya çıkan manzara vatandaşlara keyifli anlar yaşatıyor.
Vatandaşlar, soğuk veya yağışlı havalarda dahi kamp sandalyelerini kurup çay ve kahve eşliğinde uçak izliyor. Sosyal medyadan paylaşımlar yapmayı ihmal etmeyen ziyaretçiler, manzarayı yakından deneyimlemek için bölgeye akın ediyor.

SOSYAL MEDYA ETKİSİ VE ZİYARETÇİ DENEMELERİ
Pendik’te yaşayan Ünsal Kuş: "Burası artık ünlü bir yer oldu. Sanki türbeye gider gibi insanlar buraya gelip uçakları izliyor. Uçak tam üstümüzden geçiyor, elinle taş atsan vuracaksın gibi. İnsanlar akın etmiş. Çayımı aldım oturdum ama saniyesinde yağmur bastı, sırılsıklam oldum. Yine de manzara için değer" dedi.
Sancaktepe’den kızını uçakları izlemeye getiren Emre Karaş: "Kızım sevdiği için yağmur çamur dinlemeden buraya getirdim kendisini. Daha önce hiç uçağa binmedi ama havada görünce sürekli ‘Baba uçak geçiyor’ diyor. Milletçe böyle şeyleri çok seviyoruz, gerçekten keyif alıyoruz" ifadelerini kullandı.
SAKARYA’DAN GELEN ZİYARETÇİ MEMNUN
Sakarya’dan gelen Muhammed Emin Çelik: "Sadece yarım saat uçak izlemek için geldim. Tek başıma olurum sanıyordum ama buranın kalabalığı beni çok mutlu etti. İnsanlar da güzel bir pazar aktivitesi olmuş, ailelerini çocuklarını alıp gelmişler. Beni Sakarya’dan buraya getiren de sosyal medya paylaşımları oldu" şeklinde konuştu.





