Yerel Yönetim Haberleri

PAKO’nun uygulamaları Gezici Eğitim Semineri ile tanıtıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi PAKO Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Kampüsü, Türk Tabipleri Birliği’nin düzenlediği Gezici Eğitim Semineri kapsamında halk sağlığı asistanlarına tanıtıldı.

Abone Ol

Türk Tabipleri Birliği, halk sağlığı alanındaki araştırma görevlilerine yönelik düzenlediği Gezici Eğitim Semineri’nin bu yılki durağı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin PAKO Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Kampüsü oldu. Türkiye’nin 22 farklı tıp fakültesinden halk sağlığı asistanları, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin halk sağlığı ve hayvan refahına yönelik uygulamalarını hem teorik hem de pratik olarak inceleme fırsatı buldular.

Tema “Yerel Yönetimler ve Sağlık”

Bu yıl 35’incisi gerçekleştirilen seminerin teması “Yerel Yönetimler ve Sağlık” olarak belirlendi. Program kapsamında, PAKO Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Kampüsü’nü ziyaret eden katılımcılar, İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Sinan Okçuoğlu ve Veteriner Hekim Ebru Tong’un sunumlarıyla halk sağlığı ve hayvan refahı konusundaki uygulamalar hakkında bilgi aldılar. Ayrıca, Veteriner Hekim Murat Aras, katılımcılara PAKO’yu gezdirerek çeşitli birimler hakkında bilgilendirdi. Eğitimde, aşılama, ilaçlama, riskli hastalıklara karşı önleyici çalışmalar ve veterinerlik hizmetleri gibi konular da katılımcılarla paylaşıldı.

PAKO’nun görevi nedir?

Veteriner Hekim Ebru Tong, “İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Halk Sağlığı Daire Başkanlığı olarak, misafirlerimizi PAKO’da ağırladık. Özellikle halk sağlığı açısından veterinerlik hizmetlerinin önemine dikkat çektik. Halk sağlığı ana bilim dalında uzmanlık yapan hekimlerin, insan ve hayvan sağlığına ilişkin farkındalığının yüksek olması gerekiyor. Bu eğitimle, belediyelerin rolüne vurgu yaptık. PAKO, sahiplendirme ve koruyucu tedavi gibi hizmetlerin yapıldığı önemli bir merkezdir. Katılımcıların burayı görmesini sağlamak istedik. Kent yaşamında insanlarla hayvanlar arasındaki iletişimin en sağlıklı şekilde kurulabileceği yerlerden biri PAKO Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Kampüsü’dür” ifadelerini kullandı.

Uludağ Üniversitesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Türkkan ise, “Bu yıl Yerel Yönetimler ve Sağlık teması ile 22 farklı tıp fakültesinden halk sağlığı asistanları ile şehirlerimizi geziyoruz. PAKO’da çok profesyonel bir ekip olduğunu gördük. Gerçekten etkili bir birim oluşturulmuş” dedi. Gezici Eğitim Semineri programı kapsamında ayrıca Kadifekale Kadın Dayanışma Merkezi ziyaret edildi. Katılımcılar, İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi, Sağlıklı Yaşam ve Evde Bakım Şube Müdürlüğü ile Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nı da gezme imkanı bulacaklar.