Ömer Cenker Ilıcalı, 1967 yılında Erzurum’da doğdu. 1993 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 1998 yılında aynı üniversitede uzmanlık eğitimini tamamladı. Meslek hayatında yurt dışında da görev alan Ilıcalı, ABD’de Albert Nemeth Lazer Merkezi’nde çalıştı. Günümüzde özel bir hastanede Kulak Burun Boğaz Uzmanı olarak görev yapmaktadır. İngilizce, İtalyanca ve İspanyolca bilmektedir.
ACUN ILICALI İLE AKRABALIK BAĞI
Acun Ilıcalı’nın ağabeyi olan Ömer Cenker Ilıcalı, medyadan uzak bir yaşam sürmeyi tercih etmektedir. Ilıcalı kardeşlerin anne ve babası Ergün ve İlknur Ilıcalı, 1993 yılında geçirdikleri trafik kazasında hayatlarını kaybetti. Aile içinde önemli bir yere sahip olan Ilıcalı, zaman zaman aile etkinliklerinde kamuoyunun karşısına çıkmaktadır.
AİLE VE KARİYER BAĞLANTILARI
Ömer Cenker Ilıcalı’nın kızı Ece Ilıcalı, Galatasaray Üniversitesi mezunu olup Acun Medya bünyesinde Kurumsal İletişim Lideri olarak görev yapmaktadır.
SOSYAL SORUMLULUK ÇALIŞMALARI
Ömer Cenker Ilıcalı, mesleki faaliyetlerinin yanı sıra sosyal sorumluluk projelerinde de yer almaktadır. Özellikle işitme engelli çocukların eğitimi üzerine çalışmalar yürüten Çocuk Eğitim Derneği (ÇED) Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır.
(Hürriyet)




