Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde bulunan İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde İngilizce öğretmeni olarak görev yapan 58 yaşındaki Alev Varlıakman, kedi sevgisini 3 yıl önce bir yavru kediyle başladı. Şu anda okul bahçesinde 70'ten fazla kedinin bakımını üstlenen Varlıakman, bu kedilere anne şefkatiyle yaklaşarak onların hem fiziksel hem de duygusal ihtiyaçlarına en iyi şekilde yanıt veriyor.

Kedi sevgisi, 3 yıl önce okula gelen 3 aylık bir yavru kedi ile başlamış. Varlıakman, bu kediyi beslemeye başladıktan sonra, bir arkadaşının Kahramanmaraş'a taşınmasıyla kediye yeni bir yuva aramış. Ancak kedinin sağlık sorunları yaşaması üzerine, Alev Varlıakman, büyük bir fedakarlık göstererek kediyi tedavi ettirmek için Kahramanmaraş'a gitmiş. Bu olay, Varlıakman'ın kedi sevgisinin temelini atmış ve okul bahçesindeki kedilere yardım etmeye başlamış.

Karşıyaka'da bilim, kültür ve sanat şenliği rüzgarı: 4007 Körfez’in Karşıyaka’sı ışıldıyor Karşıyaka'da bilim, kültür ve sanat şenliği rüzgarı: 4007 Körfez’in Karşıyaka’sı ışıldıyor

Her gün sabah ve akşamları okul bahçesine gelerek kedilere bakıp besleyen Varlıakman, yavru kedilerin göz bakımlarını yapıyor ve mama kaplarını düzenli olarak temizliyor. Bu titiz bakım sayesinde kediler, temiz ve sağlıklı bir ortamda yaşıyor. Kedilerin beslenme ve barınma ihtiyaçlarının yanı sıra sevgiye de büyük önem veren Varlıakman, her bir kediyi kendi çocukları gibi seviyor.

Varlıakman, okul bahçesinde bakımını üstlendiği kediler için gerekli olan tedavi, beslenme ve bakım masraflarını kendi bütçesinden karşılıyor. Ayrıca, sokakta yaralanmış veya hastalıklı kedileri okul bahçesine alarak daha korunaklı bir ortam sağlıyor. Kışın soğuktan, yazın sıcaktan etkilenmemeleri için çeşitli yuvalar ve yataklar yapıyor. Bu yatakların yapımında okulun Giyim Öğretmeni Serpil Hanım da destek sağlıyor. Varlıakman, bu kedilerin kısırlaştırma işlemlerini de Büyükşehir Belediyesi'ne ait Mini Patiler'de yaptırıyor.

Varlıakman, “Bu duyarlılık büyüdü ve sokakta gördüğüm hastalıklı veya yaralı kedileri buraya alarak bakımını yapıyoruz. Maddi kaynaklarımız sınırlı olduğu için finansmanı kendimiz sağlıyoruz ve sokakta bulduğumuz malzemelerle onlara yuva yapıyoruz. Bu işlemi karşılıksız olarak yapıyorum ama kedilerin sayısı arttıkça bakım gücümüz azalıyor. Her gün onların ihtiyaçlarını karşılamak, bana büyük bir mutluluk veriyor. Bu kedilere sevgi ve şefkat göstermeyi, kendi çocuklarım gibi görüyorum” dedi.

Kaynak: İHA