Başarılı oyuncu, Fatih Altaylı'nın YouTube programına konuk olarak, oyunculuğa adım attığı ilk yıllara dair samimi itiraflarda bulundu. Son olarak "Kral Kaybederse" dizisinde rol alan Şahinkaya, 2010'lu yıllarda büyük bir çıkış yakaladığı döneme dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
"BÖLÜM BAŞINA 2 BİN LİRA KAZANIYORDUM"
"Öyle Bir Geçer Zaman Ki" dizisinde Mesude karakterine hayat veren Nilperi Şahinkaya, o dönemki gelirini şu şekilde açıkladı:
“İlk işimde, yani ‘Öyle Bir Geçer Zaman Ki’de bölüm başı 2 bin lira alıyordum. Ayda 8 bin lira kazanıyordum. O parayla gayet düzgün bir eve çıktım ve kendi paramla her şeyimi alıp yaşamımı sürdürebiliyordum."
GÜNÜMÜZLE KARŞILAŞTIRMA
Günümüzde yaşam maliyetlerinin arttığına ve eski kazançların bu kadar yeterli olmadığını belirten Şahinkaya, "O zamanlar o parayla her şeyimi rahatça yapabiliyordum. Şimdi ise bu mümkün değil, bu durum insanı üzüyor" dedi.
Nilperi Şahinkaya'nın bu samimi açıklamaları, sosyal medyada kısa sürede büyük yankı uyandırarak gündeme geldi. Oyuncunun, sektördeki ilk yıllarına dair yaptığı bu içten açıklamalar hem eski dönemin hem de günümüzün ekonomik şartlarını bir kez daha gözler önüne serdi.
(Cumhuriyet)





