Eğitim

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi TÜBİTAK destekleme programında 4. sırada

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı'nda Türkiye genelinde 208 üniversite arasında 4. sırada yer aldı ve desteklenen proje oranı %46 olarak belirlendi

Abone Ol

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı çerçevesinde, Türkiye genelindeki 208 yükseköğretim kurumu arasında 4. sırada yer aldı. 2021 yılı ikinci dönemde 113. sırada bulunan üniversite, 2023 yılı ikinci dönem sonuçlarına göre büyük bir sıçrama yaparak 109 üniversiteyi geride bıraktı.

Üniversitenin lisans ve ön lisans öğrencileri ile akademik danışmanlarının hazırladığı 552 araştırma projesinden 256'sı desteklenmeye hak kazandı. Bu, başvuruların %46’sının desteklendiği anlamına geliyor. Desteklenen projeler, üniversitenin akademik ve araştırma alanındaki başarısını ve katkısını artırdı. En fazla destek alan akademik birim İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olurken, bu fakültenin 46 proje ile liderliği dikkat çekti. Fen-Edebiyat Fakültesi 41 proje ile ikinci sırada yer aldı, Mühendislik Fakültesi ise 25 projeyle üçüncü oldu.

Projeleri desteklenen öğrenciler, aldıkları desteklerin projelerini geliştirme fırsatı sunduğunu ve akademik kariyerlerine önemli katkı sağladığını belirttiler. Örneğin, Fen Bilimleri Enstitüsü Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Anabilim Dalı yüksek lisans öğrencisi Ece Kahraman, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Rümeysa Uludağ ve Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Ezgi Eriç, desteklenen projelerinin kendilerine sağladığı katkıları ve gelecekteki akademik kariyerlerine olan etkilerini vurguladılar.

TÜBİTAK destekleme programı kapsamında, diğer akademik birimlerin destek alan projeleri ise şu şekilde sıralandı: Bor Sağlık Bilimleri Fakültesi 14 proje, Eğitim Fakültesi 10 proje, Güzel Sanatlar Fakültesi 6 proje, İletişim Fakültesi 22 proje, İslami İlimler Fakültesi 3 proje, Mimarlık Fakültesi 7 proje, Spor Bilimleri Fakültesi 22 proje, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi 5 proje, Zübeyde Hanım Sağlık Bilimleri Fakültesi 13 proje, Bor Halil-Zöhre Ataman Meslek Yüksekokulu 2 proje, Bor Meslek Yüksekokulu 14 proje, Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu 13 proje, Niğde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu 6 proje, Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 5 proje ve Ulukışla Meslek Yüksekokulu 2 proje olarak belirlendi.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, bu başarıyla bölgesel ve ulusal düzeyde akademik ve araştırma alanındaki etkisini artırarak, öğrencilerinin bilimsel çalışmalarına olan desteğini sürdürme kararlılığını ortaya koydu.