Üniversite ve sanayi işbirliğinde büyük bir gelişme yaşanıyor! “Sektör Kampüste Programı”nın yeni döneminde, üniversite öğrencileri sanayinin güçlü isimleriyle buluşarak dijital yetkinliklerini artıracak. Müjde niteliğindeki bu adımda, ders sayısının 100’ü ve öğrenci sayısının 4 bini geçmesi hedefleniyor 

Sürdürülebilir moda: Yerel tasarımcılar yeni dönemin yüzü oluyor Sürdürülebilir moda: Yerel tasarımcılar yeni dönemin yüzü oluyor

Sektörle buluşma: Dijital eğitimler kampüste yaygınlaşıyor 

“Sektör Kampüste Programı” ile üniversite öğrencilerine, siber güvenlikten kuantum hesaplamaya kadar geniş bir eğitim yelpazesi sunuluyor. İş dünyası temsilcileriyle gerçekleştirilen bu buluşmalar sayesinde, öğrenciler reel sektörün ihtiyaç duyduğu yetkinliklerle donatılacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın koordinasyonunda yürütülen program, dijital okuryazarlığı güçlendirerek iş gücüne katılımı artırmayı amaçlıyor. 

Yazılım2

Dijital becerilerle geleceğe yatırım: Öğrencilere büyük destek! 

Yapay zeka, algoritmik düşünme, robotik kodlama, ileri imalat, blok zincir ve yazılım gibi dijital becerilerle öğrenciler geleceğe hazırlanıyor. ASELSAN, Arçelik, Baykar, Cezeri, TUSAŞ, Turkcell, TÜBİTAK ve Türksat gibi 94 öncü firmanın katkısıyla 208 üniversitede 10 binden fazla öğrenci, dijital yetkinliklerini güçlendirdi. Ayrıca, Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın İstanbul Teknik Üniversitesi’nde verdiği derslerle programın kapsamı daha da genişletildi. 

2024’te daha büyük hedefler!  

2023-2024 bahar döneminde 94 firma ve 84 üniversite ile işbirliği sağlanarak 77 ders ile 2 bin 500’den fazla öğrenci programa dahil edildi. Şubat ayında Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile imzalanan protokolle tüm üniversiteler programa dahil edilebilir hale geldi. 2024-2025 güz döneminde ders sayısının 100’ü ve öğrenci sayısının 4 bini geçmesi planlanıyor. 

Türkiye’nin “Yazılımcı Ordusu” büyüyor! 

Üniversite ve özel sektör işbirliğiyle yürütülen bu programlar, Türkiye’nin yazılımcı ordusunu büyütmeye devam ediyor. Milli Teknoloji Akademisi altında sürdürülen “Sektör Kampüste” ve “Yapay Zeka Uzmanlık” programları, dijital yetkinlikleri artırarak iş gücüne büyük katkılarda bulunuyor. 

Kaynak: AA