Metro Türkiye, kültür balıkçılığı alanında sürdürülebilirlik çalışmalarına devam ediyor. Ege Bölgesi'nde depolama alanlarını genişleterek hizmet kapasitesini artıran şirket, Bodrum depo yapılanmasını 700 metrekare büyüterek 2 bin 200 metrekareye ulaştırdı. Donuk depolama kapasitesindeki artışla palet sayısını 300'den 700'e çıkararak, aynı anda depolanabilen donuk ürün miktarını 420 tona yükseltti. Günlük operasyon kapasitesini ise 200 tona çıkararak bölgedeki ekiplerin sayısını ve yetkinliğini artırdı.

Metro Türkiye’nin Sürdürülebilirlik Vurgusu

Çiğ Süte yüzde 23 zam talebi: Üreticiler fiyatın 18 liraya çıkmasını istiyor Çiğ Süte yüzde 23 zam talebi: Üreticiler fiyatın 18 liraya çıkmasını istiyor

Metro Türkiye Kurumsal İletişim ve Kamu İlişkileri Müdürü Aslı Duran, 2010'dan bu yana sürdürülebilirlik odaklı projelerle denizlerdeki ekosistemi korumak için birçok girişim yaptıklarını belirtti. Duran, “Balığı yalnızca ticari bir ürün olarak değil, gelecek nesillere bırakılması gereken bir değer olarak görüyoruz,” dedi. Sertifikalı üreticiler ve kooperatiflerle birlikte çalışarak, denizlerde daha çeşitli ve bol balık sağlamak amacıyla ekosistemdeki türleri korumak için çaba gösterdiklerini vurguladı.

Lezzet ve Güvenilirlik

Gastronometro Yönetici Eğitmen Şefi Murat İlke Özipek, mevsimselliğin ve Türk mutfağının yorumlanmasının önemine dikkat çekti. Balıkları modern reçetelerle yeniden yorumlayarak ilham veren tabaklar oluşturduklarını belirten Özipek, “Bir tabakta lezzet, yerellik ve güvenilirlik ön planda. Bu öğeleri koruyarak yaratıcı sunumlar hazırladık,” dedi.

Metro Türkiye, “Bir Tabak Yarını Değiştirebilir mi?” sorusuyla hem lezzetli hem de sürdürülebilir balık sofraları oluşturmayı hedefliyor. Bu yaklaşımla, gelecekte de sürdürülebilir balıkçılığı desteklemeye devam edecek.

Kaynak: AA