İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Meslek Fabrikası, kadınlar ve gençler için sunduğu mesleki ve teknik kurslarla iş dünyasına adım atmalarını sağlıyor. Son üç ayda bu merkez aracılığıyla 130 kişi çeşitli sektörlerde işe yerleştirildi.

Meslek Fabrikası, İzmir’in ekonomik kalkınmasını desteklemek, rekabet gücünü artırmak ve nitelikli iş gücünü çeşitlendirmek amacıyla faaliyet gösteriyor. Özellikle gençler ve kadınlara odaklanan bu merkez, istihdam fırsatlarını genişletmeye devam ediyor. Eğitim alan 130 kişiden 106’sının kadın olduğu belirtilirken, bu kadınlardan 9'u aynı tekstil firmasında işe başladı. Eğitim sonunda meslek sahibi olmanın mutluluğunu yaşayan kadınlar, ekonomik özgürlük ve özgüven kazandıklarını ifade ediyorlar.

10.08.2024 A99F4081 4216 4C47 8B9E Fa992E213D98

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası Şube Müdürü Zeki Kapı, Meslek Fabrikası’nın İzmir’in 17 ilçesinde 28 farklı kurs merkezinde faaliyet gösterdiğini belirtti. Milli Eğitim Bakanlığı, ilçe belediyeleri, üniversiteler ve meslek liseleri gibi çeşitli kurumlarla iş birliği içinde yürütülen eğitimlerde, kursiyerlerin sektöre yönlendirilmesi hedefleniyor. Kapı, iş dünyasıyla iletişim halinde olduklarını ve talep gören sektörlerin genellikle sanayi, tekstil ve yiyecek-içecek hizmetleri olduğunu vurguladı. Son üç ayda 106 kadın dahil 130 kişinin işe yerleştirildiği bilgisini verdi.

Meslek Fabrikası ayrıca çeşitli projeler de yürütüyor. Dokuz Eylül Rotary Kulübü ve Ege Giyim Sanayicileri Derneği iş birliğiyle gerçekleştirilen Altın İğne projesi kapsamında 130 kadın tekstil alanında eğitim aldı. Bu eğitimlerin ardından 79 kadın, tekstil firmalarında işe başladı. Kapı, sektör analizleri yaparak iş piyasasında açık olan alanlarda kurslar düzenlediklerini ve kursiyerleri sektörle buluşturduklarını belirtti.

İzmir’e göç eden 49 yaşındaki Melek Kaya, işsizlik döneminde Meslek Fabrikası’ndan aldığı dikiş makinesi eğitimi sayesinde yeni bir iş bulduğunu ve ekonomik özgürlüğünü kazandığını söyledi. 42 yaşındaki Özlem Özer Sığlan ise ev hanımlığının ardından Meslek Fabrikası’ndan aldığı eğitimle tekstil sektöründe iş bulduğunu ve yaşın artık bir engel olmadığını belirtti. 34 yaşındaki Nurhayat Ulu da, iş başvurusundan olumlu sonuç alamadığı için Meslek Fabrikası’na başvurduğunu ve burada meslek edindiğini ifade etti.

10.08.2024 F04C3Aa3 C8B3 4F1B Abe1 1A75Cf6C91A8

GNT Tekstil’in İnsan Kaynakları Müdürü Gaye Altınyurtlu, kalifiye eleman bulmanın zorluğuna dikkat çekerek, Meslek Fabrikası ile iş birliği yaparak 9 kadın kursiyeri istihdam ettiklerini belirtti. Altınyurtlu, bu iş birliğinin hem kadınlar hem de firmaları için kazan-kazan durumu yarattığını söyledi ve desteklerinden dolayı İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası’na teşekkür etti.

Kaynak: Bülten