Konak Belediye Meclisi, Aralık ayının ilk oturumunu Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu başkanlığındaki toplantıya, siyasi parti ilçe başkanları, yöneticiler ve mahalle muhtarları da katıldı. Yoğun gündemli bu oturumda, Konak’taki önemli projeler hakkında kararlar alınırken, kentsel dönüşümden altyapı çalışmalarına kadar birçok kritik konu da masaya yatırıldı.
TEKNİK DESTEK PROGRAMI İÇİN KARAR ALINDI
Toplantıda, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından sunulan “2024 Yılı Kentsel ve Mekansal Çalışmalar Teknik Destek Programı” için Konak Belediyesi’nin başvurusu oybirliğiyle kabul edildi. Başkan Mutlu, bu destekle belediyelerindeki teknik personelin kentsel dönüşüm alanında eğitim alacaklarını belirtti. “İZKA ile sözleşme imzalayarak, belediyemizde kentsel dönüşüm konusunda uzmanlaşmış personelimizi eğitimlerle destekleyeceğiz” dedi.
KEMERALTI’NA YENİ BİR DOKUNUŞ
Kemeraltı Bölgesi için de önemli bir gelişme yaşandı. Belediye, TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ile, tarihi bölgedeki işyerlerinin elektrik ve topraklama tesisatlarının denetlenmesi için işbirliği protokolü imzaladı. Başkan Mutlu, Kemeraltı’nın Konak’ın kültürel mirası olduğunu ve bölgedeki yangın risklerini azaltmak için kamusal denetim talep ettiklerini söyledi. "Yangınlar her açıdan büyük kayıplara yol açıyor. Kemeraltı'ndaki her bir yangın, sadece esnaf için maddi bir kayıp değil, aynı zamanda bir kent belleğinin yok olması anlamına geliyor" şeklinde konuştu.
GENÇLER İÇİN YENİ MEKANLAR
Başkan Mutlu, Kemeraltı’ndaki restorasyon çalışmalarını hızlandıracaklarını ve gençlerin bu projelerden daha fazla faydalanmasını sağlayacaklarını açıkladı. Miras İstanbul ile yapılacak ortak projelerle, bölgedeki bazı konutların gençlerin kullanımına sunulacağı müjdesini verdi. “Kemeraltı’nda yan yana iki konutu bağışlayan bir vatandaşımız olacak. Bu konutları hızlıca, gençlerin kullanabileceği mekanlara dönüştüreceğiz” dedi.
İZSU İLE ALTYAPI ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR
İZSU’nun yürüttüğü altyapı projeleri hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Mutlu, Dünya Bankası’ndan alınan kredinin büyük bir kısmının Konak’taki altyapı çalışmalarına ayrıldığını ifade etti. Halkapınar, Alsancak ve Çınarlı bölgelerinde yağmur suyu ayrıştırma ve altyapı inşaatına başlanacağını duyurdu. Mutlu, İZSU'nun bu çalışmaları başlatmadan önce, tüm sokaklar için tasarım çalışmalarını tamamladıklarını ve altyapı inşaatı bitiminde kendi projelerini devreye sokacaklarını belirtti.
GIDA ÇARŞISI’NDA DÖNÜŞÜM
Gıda Çarşısı’na ilişkin de önemli bir gelişme yaşandı. Başkan Mutlu, Gıda Çarşısı’nın daha önceki dönemlerdeki işleyişine geri dönmesi için çeşitli düzenlemeler yapacaklarını ve “fabrika ayarlarına” dönmelerini hedeflediklerini söyledi. Otopark alanlarının ve yeşil alanların yeniden düzenlenmesi, çarşıdaki işbölümünün netleştirilmesi gibi adımların atılacağını belirten Mutlu, ayrıca, Gıda Çarşısı içerisinde kuracakları atık ayrıştırma merkezinin de çevre dostu bir adım olduğunu ifade etti.
YENİ PARKLAR VE YAŞAM VADİLERİ GELİYOR
Başkan Mutlu, Konak’taki kentsel dönüşüm projelerinin hız kesmeden devam edeceğini duyurdu. Ballıkuyu, Akarcalı, Kosova ve Yeşildere bölgelerinin dönüşüm planlarının en kısa sürede Büyükşehir Belediyesi’ne sunulacağını belirten Mutlu, yeni kent merkezinde yapılan yaşam vadilerinin tamamlanmak üzere olduğunu açıkladı. “13 park alanından bir tanesini bitirdik. Diğer parklar ise büyük yaşam vadilerine dönüşüyor. Bu parklar, kent merkezinin yeni yüzünü oluşturacak” dedi. Ayrıca, önümüzdeki bir ay içinde ilk gençlik merkezinin açılacağı müjdesini verdi.
ÜCRETSİZ KREŞ HİZMETİNE DEVAM
Konak’taki kreşlerle ilgili de önemli açıklamalarda bulunan Başkan Mutlu, sosyal devlet anlayışını vurguladı. Konak’ta 200 civarında çocuğun, anneleri tarafından ücretsiz olarak oyun evlerine gönderildiğini belirten Başkan Mutlu, "Bu hizmet, düzenli geliri olmayan aileler için çok önemli. Keşke tüm çocuklar bu hizmetten faydalanabilse" dedi.