Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, "Dijital Türkiye ve Bürokrasinin Azaltılması Koordinasyon toplantısına hoş geldiniz. Bugüne kadar 16 toplantı gerçekleştirildi ve bu toplantılar, dijital dönüşümün temel taşlarını oluşturdu. 2018 yılından itibaren e-Devlet Kapısı'nda büyük ilerlemeler kaydedildi. Ulusal veri sözlüğü, veri ihtiyaç envanteri gibi pek çok alanda önemli çalışmalar başlatıldı" dedi.
Toplantıda, e-Devlet Kapısı’nın 1 Ağustos 2024 itibarıyla 66 milyonu aşan kullanıcı sayısına ulaştığı belirtilirken, Türkiye'nin Avrupa Komisyonu e-Devlet Kıyaslama Raporu'nda 37 ülke arasında 10. sırada yer aldığı ifade edildi. Ayrıca, Türkiye'nin kullanıcı odaklılık ve şeffaflık gibi başlıklarda AB ortalamasının üzerinde başarı gösterdiği vurgulandı.
Yılmaz, e-Devlet Kapısı'nda sunulan hizmetlerin artırıldığını ve dijitalleşmenin sadece bürokratik yükleri azaltmakla kalmayıp, vatandaşların daha hızlı ve kaliteli hizmet almasını sağladığını belirtti. Yeni hizmetler arasında, e-Devlet Kapısı üzerinden kira kontratlarının yapılabilmesi, "Özel sigortalarım" hizmetinin geliştirilmesi ve mobil cüzdan uygulamasının devreye alınması gibi projeler yer alıyor.