Kartalkaya Kayak Merkezi’nde geçen yıl yaşanan otel yangınında hayatını kaybedenlerin geride bıraktığı derin acı, aradan geçen zamana rağmen ilk günkü tazeliğini koruyor. Grand Kartal Otel’de 21 Ocak 2025’te meydana gelen ve 78 kişinin yaşamını yitirdiği, 137 kişinin yaralandığı facianın ardından yakınlarını kaybeden aileler, kayıplarını dualar ve hayır çalışmalarıyla yaşatmaya çalışıyor.

Yangında 8 yakınını kaybeden avukat Yüksel Gültekin, çocukları ve torunlarının Bolu’daki mezarlarını neredeyse her gün ziyaret ediyor. “Cennet kuşlarım” diye seslendiği evlatlarının kabirlerine balonlar bağlayan Gültekin, bunun kendisi için bir teselli olduğunu söylüyor. Günün hangi saatinde olursa olsun mezarlığa uğramadan eve dönmediğini belirten Gültekin, yaşadıkları acının zamanla azalmak yerine farklı bir biçimde içlerine yerleştiğini ifade ediyor.

Kartalkaya1

Gültekin ve eşi, kaybettikleri evlatlarının adını yaşatmak için önemli bir karar aldı. Aile, hem kendilerine ait hem de hayatını kaybeden çocuklarından kalan mal varlığını eğitim ve sağlık alanlarında kullanılmak üzere hayır işlerine yönlendirme kararı verdi. Bu kapsamda vakıf kurma çalışmalarının başladığını belirten Gültekin, bugüne kadar bir 112 Acil İstasyonu, diyaliz merkezi, aile sağlığı merkezi ve çeşitli sosyal projelere destek verdiklerini anlattı.

Faciada yakınlarını kaybeden bir diğer isim olan eski AK Parti Bolu Milletvekili Mehmet Güner de acılarının dinmediğini dile getirdi. Yangında kızını, damadını ve torunlarını kaybeden Güner, yaşadıklarının tarif edilemez olduğunu söyledi. Zaman geçse de kayıpların hafızalardan silinmediğini vurgulayan Güner, tek tesellilerinin dua etmek ve hayır işleriyle evlatlarının adını yaşatmak olduğunu belirtti.

Yangının ardından Bolu’ya taşındıklarını ifade eden Güner, aile olarak sosyal projelere yönelerek ayakta kalmaya çalıştıklarını söyledi. Kentte çeşme yenileme, hastanelere destek, kütüphane ve okul projeleri gibi çalışmalar yürüttüklerini aktaran Güner, bu adımların acıyı dindirmese de anlamlı bir iz bırakmayı amaçladığını dile getirdi.

Kartalkaya’daki facia, aradan geçen bir yıla rağmen hem yakınlarını kaybeden ailelerin yüreğinde hem de kamuoyunun hafızasında derin izler bırakmaya devam ediyor.

Kaynak: AA