Basketbol Süper Ligi’nde sezonun ilk maçından mağlubiyetle ayrılan Karşıyaka, kadrosunu güçlendirmek için bir adım daha attı. Yeşil-kırmızılı kulüp, ABD’li oyun kurucu Markel Starks’ın transferini duyurdu. Son olarak Manisa Basket forması giyen 35 yaşındaki basketbolcu, yeni sezonda Karşıyaka’nın başarısı için mücadele edecek.
TÜRKİYE TECRÜBESİYLE GELİYOR
Markel Starks, kariyerinde daha önce Türkiye’de birçok takımda görev yaptı. ABD’li oyun kurucu; Yalova, Fenerbahçe, Darüşşafaka, Aliağa Petkimspor, Büyükçekmece ve Manisa Basket formalarını giydi. Türkiye basketboluna aşina olan deneyimli oyuncu, Karşıyaka transferiyle kariyerini yeniden İzmir’de sürdürecek.
MANİSA’DA 14 MAÇTA GÖREV ALDI
Starks, geçen sezon Manisa Basket formasıyla Basketbol Süper Ligi’nde 14 karşılaşmaya çıktı. Bu maçlarda 9,3 sayı, 1,9 ribaund ve 4,8 asist ortalamaları yakaladı. Karşıyaka, transferin açıklanmasıyla birlikte oyun kurucu rotasyonuna deneyimli bir isim eklemiş oldu.




