Japonya Ulusal Polis Ajansı (NPA), son beş yıl içinde ülkenin ulusal güvenliğini ve teknoloji verilerini hedef alan siber saldırıların artış gösterdiğini bildirdi. Yapılan açıklamaya göre, Çin destekli hacker grubu "MirrorFace"ın, Japonya'nın hükümet kurumları, politikacılar, gazeteciler, savunma ve dışişleri bakanlıkları, uzay ajansı, düşünce kuruluşları ve özel şirketleri hedef aldığı tespit edildi.
NPA, bu siber saldırılarda kullanılan taktiklerin detaylarına da değindi. Hacker grubunun, çaldıkları kimlik bilgilerini kullanarak hedeflerine kötü amaçlı yazılım içeren e-postalar gönderdikleri belirtildi. E-posta başlıklarında ise genellikle "Japonya-ABD ittifakı", "Tayvan Boğazı", "Rusya-Ukrayna Savaşı" ve "özgür ve açık Hint-Pasifik" gibi konulara yer verildiği ifade edildi. Bu e-postaların, alıcıyı zararlı yazılım yüklemeye yönlendiren ekler içerdiği kaydedildi.
Japonya'nın siber güvenlik durumu, Aralık 2024’te Japonya Hava Yolları (JAL) tarafından duyurulan bir başka siber saldırı haberiyle yeniden gündeme geldi. Şirket, dahili ve harici ağlarını birbirine bağlayan sistemlerine yönelik saldırılar nedeniyle bazı iç hat uçuşlarının ertelendiğini ve uluslararası uçuşlarda da gecikmeler yaşandığını açıklamıştı. Japonya Hava Yolları'na yönelik saldırı, ülkedeki siber güvenlik açığının boyutlarını bir kez daha gözler önüne serdi. Ayrıca, daha önce Şubat 2024’te Çin'in 2020 yılında Japonya Dışişleri Bakanlığı'na gerçekleştirdiği saldırıların, Japonya'ya ait gizli diplomatik belgelerin sızmasına neden olduğu iddia edilmişti.