Eğitim

İkinci öğretim kalktı! Peki üniversitelerin ikinci öğretim öğrencileri ne olacak?

YÖK’ten yapılan açıklamaya göre ikinci öğretim uygulaması kaldırıldı. Peki şimdi üniversitelerin ikinci öğretim öğrencileri ne yapacak? Okula devam edebilecekler mi? İkinci öğretim programı neden kapatıldı? İşte cevanbı…

Abone Ol

Yüksek Öğretim Kurulu’ndan (YÖK) yapılan açıklamaya göre üniversitelerin ikinci öğretim programları kaldırıldı. Bu karar üzerine ikinci öğretim programında eğitim gören öğrenciler kendi durumlarının ne olacağını merak ediyor. İşte YÖK’ün ikinci öğretim programını kaldırmasının ardından ikinci öğretim bölümlerde okuyan öğrencilerin ne olacağına ilişkin detaylar…

İkinci Öğretim Nedir?

İkinci öğretim, belirli eğitim programlarındaki derslerin akşam saatlerinde düzenlendiği bir eğitim modelidir. Eğitim içeriği örgün eğitimle aynı olup, öğrenciler genellikle daha düşük puanlarla ikinci öğretim programlarına kayıt olabilmektedir. Ancak, örgün eğitimden farklı olarak, ikinci öğretim öğrencilerinin harç ücreti ödemesi gerekmektedir.

İkinci Öğretim Kalktı mı?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, üniversitelerdeki program kalitesini artırma amacıyla devlet üniversitelerinde ikinci öğretim programlarının kapatıldığını açıkladı. Özvar, vakıf üniversitelerinde de benzer bir uygulamaya gidileceğini ve bu üniversitelerde ikinci öğretim programlarının yerine istihdama yönelik ve geleceğin mesleklerine uygun programların getirileceğini belirtti.

İkinci Öğretimde Okuyanlar Ne Olacak?

Başkan Özvar'ın açıklamaları sonrasında ikinci öğretim programlarının kapatılması kararı birçok öğrencinin aklında soru işaretleri oluşturdu. İkinci öğretimde kayıtlı olan mevcut öğrencilerin eğitimlerine devam etmesi bekleniyor. Ancak, yeni dönemde ikinci öğretime yeni öğrenci kayıtları yapılmayacak. Mevcut öğrenciler için hak kaybı yaşanması beklenmiyor, ancak kesin ve doğru bilgi için öğrencilerin kendi okullarının öğrenci işleri ile irtibata geçmesi öneriliyor. YÖK'ten gelecek yeni açıklamaların yakından takip edilmesi önemli.