Güncel

İGC’den Karabağlar’da şiddetle mücadelede Nar Projesi: Muhtarlarla bir araya geldiler

İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Karabağlar’da düzenlediği etkinlikle şiddet ve çocuk istismarına karşı farkındalık oluşturdu. Belediye Başkanı Helil Kınay’ın ev sahipliğinde muhtarlarla gerçekleştirilen buluşmada, Nar Projesi kapsamında eğitimler verildi ve çözüm yolları tartışıldı.

Abone Ol

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC), medyada şiddet dilini değiştirmek ve şiddet ile çocuk istismarına karşı toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla Karabağlar’da bir etkinlik düzenledi. Karabağlar Belediyesi Barış Semt Merkezi’nde Belediye Başkanı Helil Kınay’ın ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmada, İGC’nin ‘Nar 2-Şiddete Karşı İletişim Projesi’ tanıtıldı. Etkinlikte, muhtarlar ve sivil toplum temsilcilerine kadınlara yönelik şiddet ve çocuk istismarı konularında eğitim verildi.

İGC Başkanı Dilek Gappi, proje kapsamında şiddet haritaları oluşturarak şiddetin en yoğun görüldüğü mahalleleri belirlediklerini ifade etti. Gappi, kadınların sadece öldürüldüğünde haber konusu olmaması gerektiğini, mahalledeki herkesin şiddet konusunda sorumluluk taşıması gerektiğini vurguladı. Muhtarların daha aktif bir rol üstlenmesi gerektiğini belirten Gappi, şiddete karşı topluca mücadele etmenin önemine dikkat çekti ve Karabağlar Belediyesi’ne projeye destek verdikleri için teşekkür etti.

‘DEĞİŞMEYEN KADERLERİN YANSIMASI’

Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, kadın cinayetlerinde sürekli değişen isimlerin, değişmeyen kaderlerin bir yansıması olduğunu söyledi. Kınay, şiddetin farklı türlerinin ve dozlarının arttığını belirterek, herkesin her türlü şiddet karşısında durması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, muhtarlarla birlikte her eve ve her kişiye ulaşmak gerektiğini, basının da bu süreçte önemli bir rol oynadığını ifade etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Örnekköy Kadın Çalışmaları Bütüncül Hizmetler Yöneticisi Dilek Yücel Aksoy, muhtarların mahallelerine dair veri tutmalarının ve iyi bir gözlemci olmalarının önemini vurguladı. Şiddet gören kadınların fark edilmesi gerektiğini söyledi.

‘YASA KADINLARIN BEYANINI ESAS ALIR’

Avukat Birgül Değirmenci, muhtarların şiddete maruz kalan kadınları hakları konusunda bilgilendirmeleri ve desteklemeleri gerektiğini belirtti. 6284 sayılı yasanın kadınların beyanını esas aldığını vurgulayan Değirmenci, şiddetsiz bir toplumu sağlamak için muhtarlar ve yerel yönetimlerin birlikte mücadele etmeleri gerektiğini ifade etti.

Hollanda Kraliyeti İnsan Hakları Programı desteğiyle yürütülen ‘Nar 2-Şiddete Karşı İletişim Projesi’, Manisa, Muğla ve Aydın illerinde de devam edecek.