Erdem Atay kimdir? Erdem Atay nereli? Erdem Atay kimdir? Erdem Atay nereli?

Bakan Yerlikaya, belgeselin özel gösterimi öncesinde yaptığı konuşmada, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin tarihine vurgu yaptı. 28 Ağustos 1922’de Mustafa Kemal Paşa’nın Afyonkarahisar’a girişini ve 30 Ağustos’ta kazanılan zaferi anlatarak, bu dönemde vatan savunmasının önemine dikkat çekti.

Bakan Yerlikaya, "953 yıl önce bu toprakların vatan kılındığını ve o günden beri vatanımıza göz koyanların hiç eksilmediğini" belirterek, Anadolu’nun işgal planları karşısında Türk milletinin gösterdiği kararlılığı ve direnişi övdü. Ayrıca, Sivas ve Erzurum kongrelerinin önemini vurgulayarak, Hasan Tahsin’in ilk kurşunun bir kıvılcım olduğunu ve bu kıvılcımların büyüyerek alev topları haline geldiğini ifade etti.

Gosterimmm

Jandarma Albay Mümin Aksoy’un Hikayesi

Yerlikaya, Jandarma Albay Mümin Aksoy’un, istiklal mücadelesinde önemli bir rol oynadığını belirterek, Aksoy’un sadece canından değil, şanlı üniformasından da vazgeçtiğini anlattı. Belgeselin, Aksoy’un hayat hikayesini ve fedakarlıklarını detaylı bir şekilde ortaya koyduğunu ifade etti. Aksoy’un casusluk faaliyetleri ve vatanına olan bağlılığının tüm detaylarıyla anlatıldığı belgeselin yapımcı ve yönetmenliğini Mesut Gengeç, senaryosunu ise Bülent Günal ve Beşir Ariz üstlendi.

Gozterim1

Etkinlik ve Gösterim

Gösterim öncesinde, İçişleri Bakanı Yerlikaya, Albay Mümin Aksoy'un yakınlarına çiçek takdim etti. Etkinlikte, ünlü piyanist Fahir Atakoğlu'nun sunduğu resital de yer aldı. Gösterimde, Aksoy’un Yunan ordusunun ilerleyişini durdurma ve Büyük Taarruz’un başarısında oynadığı kritik rolün tarihsel veriler ışığında anlatıldığı belgesel izleyicilere sunuldu.

Bakan Yerlikaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye Yüzyılı’nı inşa etme hedeflerine emin adımlarla ilerlediklerini ve ülkenin huzur ve güvenliği için bakanlık olarak canla başla çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA