Diyarbakır’daki Mezopotamya İlkokulu öğrencileri, ‘Geleceğin Şehrini Tasarla Projesi’ ile hayallerindeki şehirleri gerçeğe dönüştürdü. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında düzenlenen proje, öğrencilerin yaratıcı düşünme ve işbirliği becerilerini geliştirmeyi hedefledi. Öğrenciler, geri dönüşüm malzemeleri kullanarak, "kavgasız bahçe", "ağaçtan kütüphane" ve "organik meyve bahçesi" gibi fikirlerle rengarenk maketler tasarladı. Yapılan eserler, okulun koridorunda kurulan ‘Mezopotamya Şehri’ sergisinde beğeniye sunuldu.

P R O J E2

“PROJEYE KATILAN ESERLER”

Okul müdürü Mehmet Bahattin Parlaklı, proje sayesinde öğrencilerin teknoloji bağımlılığından uzaklaşıp kolektif bir şekilde çalışarak sosyal becerilerini geliştirdiğini belirtti. Öğrencilerin aileleriyle işbirliği yaparak sıfır atık ve geri dönüşüm konusunda farkındalık kazandığını vurgulayan Parlaklı, projeye katılan eserlerin, matematik, hayat bilgisi ve Türkçe dersleriyle entegrasyon sağlandığını ifade etti. Ayrıca, projede elde edilen maketlerin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenecek sergilerde de sergileneceği duyuruldu.

AÖF final sınavı ne zaman yapılacak? Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sınav takvimi AÖF final sınavı ne zaman yapılacak? Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sınav takvimi

P R O J E3

“HAYAL GÜÇLERİ”

Sınıf öğretmeni Evin Bel, projenin öğrencilerin yaratıcı fikirlerini hayata geçirmelerini sağladığını ve aynı zamanda sosyal duygusal becerilerinin gelişimine katkı sunduğunu söyledi. Öğrenciler, hayal güçlerini kullanarak toplumda daha huzurlu ve sürdürülebilir bir dünya tasarlarken, geri dönüşüm malzemelerinden yaptıkları eserlerle çevre bilincini de pekiştirdi.

HÜRRİYET

Kaynak: Haber Merkezi