İzmir Kuş Cenneti Saha Sorumlusu Celal Murat Aslanapa, 300 kuş türünün tespit edildiği bölgede, ziyaretçilerin doğa yürüyüşleri, kuş gözlemleri ve doğa fotoğrafçılığı gibi aktivitelerle vakit geçirdiğini belirtti.

Kuş Cenneti ve Koruma Statüsü

Gediz Deltası, sadece flamingoların değil, aynı zamanda balıkçıl, pelikan ve kervan çulluğu gibi birçok kuş türünün de yaşadığı bir sulak alan. Aslanapa, delta hakkında şu bilgileri verdi: "Burası halk arasında 'İzmir Kuş Cenneti' olarak bilinir ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından korunan bir alan olarak statüsüne sahiptir. Ramsar alanı ve 1'inci derece doğal SİT alanı olarak belirlenmiştir."

Ziyaretçi Bilgileri ve Ücretsiz Giriş

Gediz Deltası’nın haftanın 7 günü açık olduğunu vurgulayan Aslanapa, ziyaretçilerin araçlarını otoparka bırakarak içeriye yaya veya bisikletle girmelerini önerdi. Girişin ücretsiz olduğunu belirten Aslanapa, ziyaretçilerin bol oksijenli temiz havada vakit geçirdiğini söyledi.

Mevsimsel Göçler ve Kuş Hareketliliği

Yeni trend tamir| Ayakkabı, çanta ve valizlerde artan talep Yeni trend tamir| Ayakkabı, çanta ve valizlerde artan talep

Eylül itibarıyla Gediz Deltası’ndaki kuş hareketliliği de değişiyor. Yaz göçmenlerinin gitmesiyle kış göçmenleri bölgeye gelmeye başlıyor. Flamingoların uçmayı öğrendiğini ve farklı ülkelere göç edebildiğini belirten Aslanapa, kışın Avrupa’dan gelen kuş türlerinin delta için önemli olduğunu ifade etti. Gediz Deltası, doğal yaşam ve kuş gözlemi meraklıları için eşsiz bir deneyim sunmaya devam ediyor.

Kaynak: DHA