Galatasaray, transfer döneminin son gününde kadrosuna yeni bir oyuncu kattı. Sarı-kırmızılı ekip, Portekiz temsilcisi Porto’da forma giyen 22 yaşındaki milli santrfor Deniz Gül’ün transferini tamamladı. Galatasaray, genç futbolcuyla 5 yıllık sözleşme imzaladığını duyurdu. Sarı-kırmızılı kulübün açıklamasına göre Deniz Gül’ün transferi için Porto’ya 10 milyon euro ödenecek. 22 yaşındaki santrfor ise Galatasaray’dan her sezon için 1 milyon 500 bin euro kazanacak. Transfer anlaşmasında futbolcunun ilerleyen dönemde başka bir kulübe satılması durumunda Porto’nun da pay alacağı belirtildi.

PORTO’YA YÜZDE 10 PAY

Deniz Gül’ün Galatasaray’dan sonraki satışından elde edilecek kârın yüzde 10’luk bölümü Porto’ya aktarılacak. Böylece transfer anlaşması kapsamında Portekiz ekibinin genç futbolcunun gelecekteki satışından da gelir elde etmesi kararlaştırıldı.

Galatasaray'ın yeni transferi İstanbul'a geldi! Deniz Gül'den ilk açıklama
Galatasaray'ın yeni transferi İstanbul'a geldi! Deniz Gül'den ilk açıklama
İçeriği Görüntüle

GEÇEN SEZON 44 MAÇTA 7 GOL

Deniz Gül, geride kalan sezonda Porto formasıyla tüm kulvarlarda 44 karşılaşmaya çıktı. 22 yaşındaki milli santrfor, bu maçlarda rakip fileleri 7 kez havalandırdı. Galatasaray, bu transferle birlikte Deniz Gül’ü 5 yıllığına kadrosuna katmış oldu.

Kaynak: Haber Merkezi