İzmir Valiliği tarafından Balçova Termal Otel'de düzenlenen resepsiyonda İzmir Valisi Süleyman Elban ve eşi İrem Beyza Elban, davetlileri karşılayarak bayramlarını kutladı. Resepsiyona Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Zorlu Topaloğlu, AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, protokol üyeleri, kaymakamlar, il müdürleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü İzmir Türk Dünyası Devlet Dans ve Müzik Topluluğu sanatçıları tarafından enstrüman dinletisi sunuldu.  İzmir Valisi Süleyman Elban, resepsiyonda yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde verilen bağımsızlık mücadelesine değindi. Programda günün anısına pasta kesildi. Törene katılanlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla Cumhuriyet'in ilanını kutladı. 

Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında İzmir Valiliği öncülüğünde fener alayı düzenlendi. 

Fener alayına katılan vatandaşlar, 400 metrelik Türk bayrağını taşıyarak Gündoğdu Meydanı'na kadar yürüdü. Yürüyüşün ardından meydanda düzenlenen etkinliklerde çok sayıda vatandaş bir araya geldi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet'in 103. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Gündoğdu Meydanı'nda bin dronla ışık gösterisi gerçekleştirdi. 

Gökyüzünde düzenlenen gösteriye Körfez üzerindeki havai fişek gösterisi de eşlik etti. Etkinlik alanında toplanan vatandaşlar, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını takip etti. 

Gündoğdu Meydanı'nda gerçekleştirilen gösteriler, İzmir'deki 29 Ekim etkinliklerinin öne çıkan programları arasında yer aldı. 

Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinin yanı sıra İzmir'de Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında da program gerçekleştirildi. 

Bu yılki 24'üncü durağı İzmir olan festival çerçevesinde sanatçı Ceza konser verdi. 

Kentte düzenlenen resepsiyon, fener alayı, ışık gösterisi, havai fişek gösterisi ve konserle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları gerçekleştirildi. 

Gökyüzü bin dronla aydınlandı 

Bin dron ve havai fişek gösterisi 

İzmir'de Cumhuriyet'in 103. yılına özel gösteri 

Körfez üzerinde havai Ffşekler 

İzmir'de bin dronla cumhuriyet gösterisi 

 Gündoğdu Meydanı'nda bin dronla gerçekleştirilen ışık gösterisine Körfez üzerindeki havai fişek gösterisi eşlik etti. 

İzmir'de Cumhuriyet Bayramı coşkusu gökyüzüne taşındı 

Yorumlar
Editör Hakkında