Samsun'un verimli topraklarına sahip Bafra Ovası'nda hasadı başlayan kapya biber, sağladığı sayısız fayda ile dikkat çekiyor. Yaklaşık 32 bin dekarlık alanda yetiştirilen ve bu yıl 131 bin ton rekolte beklenen kapya biber, Avrupa Birliği ülkelerinin sofralarına şifa olarak gidiyor. Kapya biberi tüketmek, vücuda güçlü antioksidan özellikleri sayesinde birçok sağlık faydası sağlıyor. Bu kırmızı mucize, Bafra Ovası'ndan dünyaya yayılan doğal bir sağlık deposu olarak öne çıkıyor.
Türkiye'nin en verimli ovalarından biri olan Bafra Ovası'nda üreticiler, kapya biber hasadına başladı. Salça, toz biber yapımında kullanılan ve közlenerek tüketilen kapya biber, lezzeti ve etli yapısıyla büyük talep görüyor.
Samsun Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bafra Ovası'nda ağırlıklı olarak sebze üretimi yapıldığını belirtti.
2023 yılında ovada toplam 870 bin ton sebze üretildiğine dikkat çeken Sağlam, "2023 yılı itibarıyla 46 bin dekar alanda yaklaşık 168 bin ton biber üretimi gerçekleşti. 2024'te bu alan 51 bin dekara çıkarıldı ve 182 bin tonluk bir rekolte bekleniyor. Kapya biber özelinde ise 32 bin dekar alanda 131 bin tonluk bir rekolte beklentimiz var," dedi.