E-Ticaret Farkındalık Zirvesi, Dokare Yönetim ve Teknoloji Danışmanlığı ve İdeasoft'un işbirliğiyle gerçekleştirildi. Zirvenin ana teması, "E-Ticaretin Bugünü ve Geleceği, Geçmişten Gelen Değerlerin Korunarak Yeni Dünya Gerçekleri ile Entegrasyonu" oldu. Dokare Yönetim ve Teknoloji Danışmanlığı'nın kurucuları Kıvılcım Mert ve Necdet Kırmızıtoprak, etkinliğin en önemli amacının dijital dönüşüm ve ticari yaşam kalitesini artırmak olduğunu belirttiler.

TÜRKİYE’NİN E-TİCARET POTANSİYELİ

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan gazeteci-yazar Şeref Oğuz, Türkiye’nin küresel e-ticaret pastasından yalnızca yüzde 1 pay aldığını ifade ederek, Türkiye'nin büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı. Oğuz, Türkiye’nin tüm pazarlara yakınlığı sayesinde bu potansiyelin değerlendirilmesi gerektiğini dile getirdi.

ÜRETİM VE GİRİŞİMCİLİK ÖNERİLERİ

Panelde konuşan Oğuz, ticaretin temelinin üretim olduğunu ve Türkiye'nin güçlü bir üretim atılımı yapması gerektiğini söyledi. Girişimcilere, başarıya ulaşmak için denemekten vazgeçmemeleri gerektiğini hatırlattı. Genç girişimcilere yönelik dört kapı metaforu ile, her girişimin bir mücadele süreci olduğunu vurguladı.

KOBİ’LER İÇİN DİJİTALLEŞME ZORUNLULUĞU

IdeaSoft & Alibaba.com panelinde, Alibaba İş Geliştirme Müdürü Kubilay Gençkan, Türkiye'nin alıcı kitlesinin dünya genelinde ilk 10'da yer aldığını belirtti. Gençkan, Türk KOBİ'lerinin dijitalleşmesi ve yeni nesillere fırsat tanıması gerektiğinin altını çizdi.

Misket Elması hasadı başladı: 2 bin yıllık geleneği yaşatıyor Misket Elması hasadı başladı: 2 bin yıllık geleneği yaşatıyor

FARKINDALIK VE EĞİTİM

Zirve boyunca gerçekleştirilen diğer etkinliklerde, girişimciliğe adım atacak gençlere öneriler sunuldu. Ayrıca, yapay zeka ve iletişimin gücü gibi konular üzerine bilgi paylaşımı yapıldı. Psikolog İrem Güngör, internet alışverişinin psikolojik etkileri ve marka bağlılığı konularında uzman görüşlerini aktardı.

Kaynak: Bülten