Şirket, 700 milyon doları aşan borçlarının ardından mahkeme koruması altına girmek için işlemlere başladı. İflas başvurusunun ardından Tupperware'in hisseleri, %15,8 oranında değer kaybı yaşadı.
Tupperware'in Başkanı ve CEO'su Laurie Ann Goldman, iflas başvurusuna ilişkin açıklamasında, “Son birkaç yıl içinde şirketimizin mali durumu, zorlu makroekonomik koşullardan ciddi şekilde etkilendi. Bu nedenle, çeşitli stratejik seçenekleri değerlendirdik ve bu adımın en iyi yol olduğuna karar verdik” ifadelerini kullandı. Şirket, markasını korumak ve dijital odaklı bir teknoloji şirketine dönüşüm sürecini ilerletmek amacıyla mahkeme onayı arayacak. Tupperware, iflas işlemleri sırasında faaliyetlerine devam etmek için onay arayacak ve çalışanları ile tedarikçilerine ödeme yapmayı sürdürecek. Goldman, “Bu süreç boyunca değerli müşterilerimize sevdikleri ve güvendikleri yüksek kaliteli ürünlerle hizmet vermeye devam etmeyi planlıyoruz” dedi.
Tupperware'in hisseleri, iflas başvurusunun ardından %15,8 oranında değer kaybetti. Pazartesi günü hisseler 0,5099 dolardan işlem görürken, geçen yıl aralık ayında bu değer 2,55 doların üzerindeydi. Şirket, geçen yıl yeni bir yönetim ekibi atayarak operasyonlarını modernize etmeyi ve verimliliği artırmayı hedeflemişti. Tupperware'in iflas başvurusunda Delaware Bölgesi için ABD İflas Mahkemesi'ne varlıklarının 500 milyon ila 1 milyar dolar arasında, yükümlülüklerinin ise 1 milyar ila 10 milyar dolar arasında olduğu bildirildi. Başvuruda ayrıca 50 bin ila 100 bin arasında alacaklı bulunduğu belirtildi.
Son yıllarda popülaritesini kaybetti
Hava geçirmez plastik kaplarıyla tanınan Tupperware, son yıllarda tüketiciler arasındaki popülaritesini kaybetti. Şirketin büyük mağaza zinciri Target aracılığıyla yaptığı dağıtım girişimleri de başarılı olamadı. 1946'da kimyager Earl Tupper tarafından kurulan Tupperware, Büyük Buhran döneminde plastik kalıplar oluştururken ilham bulmuştu.