Avrupa Birliği Başkanlığı ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen ve Polonya ile Kuzey Makedonya'nın ortak olduğu “ECOPRINT in Nature” projesinin bir parçası olan Kastamonu Üniversitesi, doğa dostu baskı teknikleriyle dikkat çekmeye devam ediyor. Proje çerçevesinde düzenlenen etkinlikte, katılımcılar yapraklar, çiçekler gibi doğal materyaller kullanarak kumaşlara desen ve renk aktardılar.

Kastamonu Üniversitesi Öğretim Görevlisi Berkan Güngör, etkinlik hakkında şunları söyledi: "Ecoprint etkinliği, doğanın sunduğu güzellikleri sanat eserine dönüştürmeyi amaçlıyor. Bu etkinlik sayesinde, doğanın saf güzelliğini kumaşlarda gözlemleyebiliyoruz."

İZSU uyardı: İzmir’in 7 ilçesinde uzun süre su kesintisi olacak İZSU uyardı: İzmir’in 7 ilçesinde uzun süre su kesintisi olacak

Orman Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Önder Tor, ekolojik baskının çeşitli kumaş türlerinde uygulanabileceğini belirterek, "Doğanın sunduğu bitki bölümlerini farklı yöntemlerle kumaşlara aktarıyoruz. Bitkinin hangi bölümünün hangi kumaş üzerinde nasıl renk ve desen oluşturduğunu gözlemleyebiliyoruz" dedi.

Projeye katılan yüksek lisans öğrencileri de, elde ettikleri bilgileri mesleklerinde nasıl kullanabileceklerini belirttiler. Sevilay Güleroğlu, projede öğrendiği bilgileri hem akademik çalışmalarında hem de günlük yaşamında uygulamak istediğini ifade ederken, Ayşenur Kaya ise iklim konusundaki bilgilerinin meslek hayatında faydalı olacağını düşündüğünü belirtti. İstanbul'dan katılan Kayra Küçük, projeye katılarak iklim değişikliği ile ilgili bilgi ve farkındalığını artırdığını dile getirdi.

Kastamonu Üniversitesi'nin yürüttüğü proje, iklim değişikliği ve çevre bilincini artırmak adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: İHA